Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Sătmărean înjunghiat de tatăl concubinei sale. Instrumentarea cazului, exemplu naţional

cutitUn bărbat a fost arestat preventiv duminică, 2 februarie, pentru tentativă de omor, după ce i-a aplicat concubinului fetei sale mai multe lovituri cu cuţitul în zona pieptului. În mod ciudat, cazul nu a fost relatat presei locale de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean, dar a fost dat ca exemplu pe plan naţional de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care arată că astfel de cazuri pot fi bine instrumentate după intrarea în vigoare a noilor coduri, penal și de procedură  penală.

 Redăm în continuare comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție:

„Intrarea în vigoare a noilor coduri, penal și de procedură penală, deși a constituit o provocare din punct de vedere profesional pentru toți magistrații, nu a pus probleme de aplicare a noilor instituții procesual penale, activitatea parchetelor desfășurându-se, încă din primele momente, în parametri de normalitate, nefiind înregistrate blocaje sau sincope.

Aceste aspecte sunt relevate și de modul în care au fost instrumentate cauzele cu care au fost sesizate unitățile de parchet.

Un exemplu de acest fel îl reprezintă și dosarul constituit la data de 1 februarie 2014, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, ca urmare a sesizării transmise în aceeași zi de către polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, având ca obiect o tentativă de omor.

La aceeași dată, a fost dispusă de către procurori începerea urmăririi penale pentru faptă, fiind dispuse, prin ordonanță, efectuarea cercetării la fața locului și examinarea medico-legală a victimei, audierea martorilor, acte procedurale și procesuale exercitate de către organele de cercetare penală împreună cu procurorul de caz.

Probatoriul administrat a relevat că în cursul aceleiași zile, în jurul orelor 14:45, pe fondul consumului de alcool și a unei altercații spontane, victimei H.E. i-au fost aplicate patru lovituri de cuțit în zona pieptului, feței și a mâinii, de către tatăl concubinei sale, fiindu-i pusă în primejdie viața.

Autorul faptei a fugit de la fața locului, dar ulterior s-a predat organelor de poliție, fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, unde prin ordonanță s-a dispus de către procuror efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul Vindiș Dumitru.

După audierea suspectului, a fost pusă în mișcare acțiunea penală sub aspectul săvârșirii de către acesta a infracțiunii de tentativă de omor, aducându-i-se la cunoștință calitatea de inculpat, procedându-se la o nouă audiere a sa.

Din probele administrate a rezultat suspiciunea rezonabilă că inculpatul Vindiș Dumitru a săvârșit infracțiunea de tentativă de omor, context în care s-a solicitat de către procurori arestarea preventivă a acestuia.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Satu Mare a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”.

Un comentariu

  1. Liliana Răspunde

    Felicitari! Depinde cine s-a ocupat de caz:cel care prin fisa postului are aceasta atributie sau interimarul sef al acestuia! Am auzit ca ambii vor fi concurenti pentru functia de sef deplin, asa ca sper ca adevarul sa iasa acum la iveala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.