Ultima actualizare: azi, 12:11

Publicitate

Sfaturi care te ajută să-ţi transformi viitoarea casă într-un cămin de vis. 14 – Verifică zvonurile legate de dezvoltatorii imobiliari

zvonuriCe pot să îți spun, din proprie experiență, este că domeniul imobiliar este printre cele mai competitive existente pe piața din România. Iar acest lucru se datorează faptului că veniturile provenite din această profesie sunt înalte.

Însă spiritul competitiv nu este întotdeauna fair-play iar buna credință nu este o trăsătură pe care o vei întâlni garantat, din păcate, la toți dezvoltatorii sau agenții imobiliari.

Din acest motiv, pentru siguranța ta ca și client, îți recomand să verifici temeinicia fiecărui zvon pe care îl auzi și, de asemenea, să te informezi cât mai bine cu privire la credibilitatea persoanei pe care ai ales-o să îți fie ghid în construcția sau achiziția unei case.

Obține informații de la foștii și actualii clienți ai dezvoltatorului sau agentului imobiliar, de la instituțiile specializate, de la organele de justiție, din presă, de pe Internet și de oriunde mai poți găsi.

Unele zvonuri s-ar putea să fie adevărate și astfel de poți feri de persoane care vor doar să îți înșele încrederea și să îți ia banii.

Altele însă, este posibil să fi fost lansate, cu rea credință, de către competitori pentru a te atrage cu ofertele acestora.

Mergi la fața locului ca să îți poți face o idee despre zonă, locație, casa dorită, ansamblul rezidențial și dezvoltator. Verifică cele spuse de acesta prin intermediul acestei vizite.

Ca să îți fie mai ușor și ca să fii mai sigur în ceea ce privește decizia ta, mergi alături de un consultant (în construcții, arhitectură, inginerie, etc.) care poate să acționeze drept observator neutru și care poate să îți confirme sau să îți infirme ceea ce ți-a transmis dezvoltatorul sau agentul imobiliar precum și ceea ce se zvonește despre aceste persoane și serviciile lor.

Puterea zvonurilor în acest domeniu este foarte mare, mai ales dacă analizezi criza financiară care a lovit SUA în 2008 și care s-a datorat unor jocuri riscante pe piața imobiliară.

Un zvon poate modifica drastic prețul unei case în ziua de astăzi și, din acest motiv, îți recomand sincer să verifici orice informație care îți este transmisă sub formă de ”zvon” și datorită căreia valoarea imobilului pe care îți dorești să îl construiești sau să îl cumperi crește semnificativ.

Cristian Budău Boloban
www.davilasconstruct.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.