Ultima actualizare: azi, 14:10

Publicitate

Sfaturi care te ajută să-ţi transformi viitoarea casă într-un cămin de vis. 16 – GARANȚIA casei!

garantia caseiVânzătorul casei pe care ți-o dorești, indiferent că vorbim despre un dezvoltator sau un agent imobiliar, este obligat să îți ofere un anumit set de garanții, în temeiul legii.

Iar aici discutăm, în primul rând, despre garanția împotriva evicțiunii atât în cazul în care titlul de proprietate asupra casei și/sau terenului nu îi aparține vânzătorului, cât și în cazul înstrăinărilor succesive.

Cu alte cuvinte, vânzătorul răspunde dacă îți vinde un imobil care nu este al său, în mod legal, precum și dacă acesta procedează să înstrăineze imobilul pe care l-ai cumpărat deja unor alte persoane.

Această garanție este extrem de importantă și în acest caz ai nevoie de consiliere juridică din partea unui avocat și a unui notar care să îți confirme valabilitatea legală a actului de vânzare-cumpărare.

Vânzătorul este obligat, de asemenea, să îți ofere o garanție și contra viciilor ascunse ale imobilului. Atenție însă! Un viciu ascuns este acela care, la data predării, nu putea fi descoperit, fără asistență de specialitate, de către un cumpărător prudent și diligent.

Așadar, dacă vrei să poți beneficia de această garanție, consultațiile și expertizele de specialitate sunt obligatoriu de realizat. Altfel, în cazul în care imobilul achiziționat are vicii (defecțiuni) nu vei putea să obții despăgubiri din partea vânzătorului.

Garanțiile pe care ți le oferă vânzătorul pot fi extinse, prin acordul ambelor părți, astfel încât să includă și materialele de construcție utilizate de către vânzător pentru design-ul interior al casei, pentru mobilier sau pentru alte produse sau servicii pe care vânzătorul ți le oferă în cadrul imobilului.

Consultanța juridică de specialitate este, de asemenea, extrem de necesară și pentru orice act care îți este transmis spre a fi semnat în vederea efectuării acestei tranzacții.

Sfatul meu? Nu semna absolut nimic până ce actul respectiv nu este revizuit de către un avocat în domeniu.

Oricât de multe recomandări și cuvinte de laudă și apreciere ar avea vânzătorul în cauză prezența unui avocat este imperioasă în cadrul acestui proces pentru a te asigura că vânzătorul își asumă responsabilitatea pentru imobilul pe care îl vei achiziționa de la acesta.

Cristian Budău Boloban
www.davilasconstruct.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.