Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Spectacol de binefacere oferit de Trupa „Harag György“ pentru Fundația Hans Lindner

invitatie gala de binefacere teatruDragi Sătmăreni!

Secţia maghiară a Teatrului de Nord din Satu Mare – Trupa „Harag György“, a avut parte în ultimii ani de multe spectacole de caritate reuşite, ale căror încasări au fost oferite programului Raza Speranţei al Fundaţiei Hans Lindner sau tratamentului actorilor care s-au confruntat cu probleme de sănătate. Din sumele primite Fundaţia Hans Lindner a achiziţionat citostatice necesare tratamentului copiilor şi dispozitive medicale esenţiale, totodată a organizat  şi tabere de reabilitare.

Prin intermediul parteneriatului din acest an ne propunem să oferim unui număr mai mare de copii cu nevoi speciale, posibilitatea de a beneficia de o tabără de vară. Fie că sunt copii care duc o luptă cu boala de cancer, copii cu Sdr. Down sau autism, fie că sunt copii care provin din medii social defavorizate, aceştia trebuie să primească şansa de a se bucura de vacanţa de vară, de a se recrea alături de părinţi, asemenea copiilor din familiile normale.

Terapia de care beneficiază acesti copii în cursul anului este de neînlocuit, atât tratamentele medicale şi psihologice recuperatorii, cât şi îndrumarea şi pregătirea temelor de zi cu zi sunt necesare, însă o tabără de vară oferă oportunităţi de dezvoltare enorme acestor copii: vitalitate, emoţii şi trăiri neîntâlnite, motivaţie şi noi provocări.

La baza reuşitei tuturor cauzelor nobile stă bună colaborare. Este pe de o parte un rezultat al susţinerii comunităţii sătmărene prin donaţiilor oferite şi prezenţa la spectacolele  de caritate, iar pe de altă parte este o colaborare între organizaţiile civile şi implicarea activă a voluntarilor.

Anul acesta Trupa „Harag György” îşi va asuma un rol mult mai activ în organizarea taberei: spectacol de teatru de păpuşi, muzică şi jocuri distractive, animaţie cu clovni şi surprize gastronomice pregătite pentru participanţii la tabără. Organizatorii aşteaptă implicarea şi a altor persoane voluntare, dar şi a unor noi ajutoare dornice să-şi pună în aplicare ideile.

Piesa de teatru Mirandolina va fi o premieră şi totodată prezentat ca un spectacol de caritate. Aceasta a fost pusă în scenă pentru categoria de abonament copii/tineri,  însă incepând cu stagiunea  2014-2015 va fi introdusă şi în abonamentul adulţilor.

Organizatorii invită toţi sătmărenii  la solidaritate! Oferiţi cadou familiilor Dumneavoastră, prietenilor sau colegilor aceast spectacol teatral reuşit, şi fi-ţi părtaşi la înfăptuirea unui lucru bun!

Raza Speranţei funţionează astfel de 12 ani. Programul Raza Speranţei este al sătmărenilor!

 

Cu deosebită consideraţie,
Stier Péter și Koczinger Tibor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.