Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Trei maramureşeni prinşi cu ţigări de contrabandă în Munţii Maramureşului, la 1.600 metri altitudine

tigari-contrabandaÎn cadrul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au reţinut, în Munţii Maramureşului, la 1.600 metri altitudine, trei maramureşeni în timp ce transportau, în spate, ţigări de contrabandă.

În data de 05 februarie, la nivelul Sectorului PF Poienile de sub Munte s-a desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona muntoasă împădurită, greu accesibilă.

Astfel, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră au observat în Munţii Maramureşului, la o altitudine de peste 1.600 metri, trei persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul ţării.

S-a procedat la interceptarea celor în cauză, iar în urma somaţiilor legale prin voce, bărbaţii au fugit în direcţii diferite, profitând de terenul muntos împădurit, întuneric şi condiţiile meteo nefavorabile.

La cercetarea terenului au fost descoperite trei colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

La scurt timp, persoanele în cauză au fost interceptate şi reţinute de către poliţiştii de frontieră, iar ulterior identificate ca fiind Fedor A., de 37 ani, Vasile M., de 22 ani şi Nicolae D., de 35 ani, toţi trei domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.

În urma inventarierii coletelor s-a constatat că este vorba de 1.410 pachete ţigări marca Viceroy, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 12.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar maramureşenii sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

În prezent, se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.