Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

1500 participanți la Bursa locurilor de muncă. 119 șomeri au fost angajați pe loc

bursa locurilor de munca (16)Bursa generală a locurilor de muncă din județul Satu Mare s-a desfășurat astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor. Din cei 1500 de participanți, 630 de persoane au fost selectate în vederea angajării și 119 șomeri au fost angajați pe loc.

Această acțiune a fost realizată ca o măsura activă în sprijinul celor două componente ale pieței muncii, persoane în căutarea unui loc de muncă, respectiv agenți economici care doresc o selecție riguroasă a personalului pe care doresc să-l angajeze.

La bursă au participat și oferit locuri de muncă 65 de agenți economici, din totalul de 255 agenți contactați. La eveniment au participat și 60 de elevi, viitori absolvenți care au dorit să cunoască modul în care se desfășoară o bursă.

Oferta locurilor de muncă a fost generoasă și variată în următoarele domenii: construcții, industrie ușoară, industria construcțiilor de mașini, comerț, asigurări, prestări servicii, industria de prelucrare a lemnului și turism. Locurile de muncă au fost pentru persoane necalificate cât și pentru cei cu studii medii și superioare. Au fost oferite 724 locuri de muncă, din care 698 pentru studii medii și  26 pentru studii superioare.

La deschiderea bursei au fost prezenți oficialitățile județului și ale primăriei Satu Mare, membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Satu Mare precum și colaboratori ai Serviciului Public de Ocupare.

Pentru această ediție am contactat aproape 200 de agenți economici dintre care au răspuns pozitiv doar 65, care sunt și prezenți în sală astăzi. Aceștia oferă 724 de locuri de muncă din care 26 sunt pentru persoane cu studii superioare. Am chemat alături de noi la acest eveniment inclusiv directorii de bănci, cu care colaborăm și vrem să extindem colaborarea, în sensul derulării mult mai rapide a operațiunilor financiare astfel oameni să își primească bani în cel mai scurt timp”, a afirmat Marcel Marușca, directorul AJOFM Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.