Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Aurelia Fedorca a primit titlu de „Cel mai gospodar primar al anului 2013”

Fedorca AureliaÎn perioada 05-07 martie 2014 are loc la Bucureşti, cea de-a XXI-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România. La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei centrale respectiv din cadrul ministerelor dezvoltării regionale şi administraţiei publice şi ai finanţelor publice.

La reuniune au participat peste 60 de primari din toate regiunile ţării. Aleşii s-au declarat nemulţumiţi de folosirea şi interpretarea abuzivă a legislaţiei ambigue, incoerente ca o formă de presiune şi şantaj asupra autorităţilor publice locale de către unele instituţii ale statului. Primarii prezenţi au solicitat ministerului de resort să sprijine mai mult, prin operativitate, şi să acorde mai multă atenţie derulării proiectelor cu finanţare europeană sau naţională implementate de oraşele mici. Acestea au fost lipsite în mod constant de măsuri financiare dedicate special dezvoltării proprii, comparativ cu mediul rural care a beneficiat de sprijin constant acordat prin fondurile europene.

Un moment important pe agenda reuniunii a fost reprezentat de decernarea premiilor la următoarele categorii – Primarul anului 2013, Cel mai bun Primar, Cel mai activ Primar, Cel mai gospodar Primar și Cel mai popular Primar. Un premiu post mortem pentru întreaga activitate de edil a fost acordat lui Ion Petre, fost primar al orașului Panciu, județul Vrancea. 

Președintele Asociației Orașelor, Nicolae Matei, a acordat  doamnei Aurelia Fedorca primar al orașului Negrești-Oaș, distincția de „Cel mai gospodar primar al anului 2013”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.