Ultima actualizare: azi, 12:22

Locale

Camera de Comerţ a prezentat întreprinzătorilor sătmăreni oportunităţi de finanţare

CCIASM, fonduri europene (13)Camera de Comerţ, Industrie  şi Agricultură (CCIA) Satu Mare în colaborare cu Oficiul Teritorial pentru IMM şi Cooperaţie Cluj, a prezentat astăzi oportunităţile de finanare pentru perioada 2014-2020, într-o conferinţă intitulată: „Bani pentru afaceri 2014 – 2020: oportunităţi de finanţare pentru întreprinderi”.

Directorul CCIA SM, Daniela Culic, a deschis conferința prin prezentarea invitațiilor: Lavinia Lupu, expert tehnic la Direcţia Dezvoltare Strategică în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Silviu Ispas , director executiv al Pactului Regional de Ocupare şi Incluziune Socială Nord Vest și Cristian Raţiu, consilier în cadrul Centrului din Satu Mare al Oficiului Teritorial pentru IMM şi Cooperaţie Cluj. La întâlnire au fost prezenţi aproximativ 30 de întreprinzători interesaţi de obţinerea unor finanţări.

Aceștia au prezentat unele proiecte anunţate deja prin acordul de parteneriat 2014-2020 pe domenii prioritare care vor fi finanţate din fonduri europene în perioada amintită.

Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Turism şi Mediul de Afaceri va implementa în anul 2014 mai multe programe cu finanţare de la bugetul de stat. Acestea sunt:

  • Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare – START
  • Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă
  • Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri
  • Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii
  • Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului
  • Programul naţional multianual pentru stimularea creării, dezvoltării şi promovării brandurilor sectoriale, sub-sectoriale şi de produs
  • Programul UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii
  • Programul Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii
  • Programul naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri.

Înscrierile on-line vor începe în termen de 5 până la 10 zile de la data postării pe site-ul www.aippimm.ro a anunţului privind data începerii procesului de înregistrare propriu zis în cadrul Programului respectiv.

Pentru participarea la program fiecare solicitant trebuie să se înregistreze cu user şi parolă. După înregistrare se completează on line planul de investiţii şi  se încarcă în aplicaţie documentele solicitate conform procedurii programului.

Noutatea constă în faptul că în vederea înscrierii în cadrul unui program, operatorul economic va completa şi transmite on line planul de afaceri pentru toate programele unde se solicită acest document, începând cu ora 10.00 a primei zile de înscriere, timp de 5 până la 10 zile calendaristice de la demararea înscrierii în respectivul program, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

Calcularea punctajului planurilor de investiţii se face în timp real şi transparent la transmiterea de către aplicanţi a secţiunilor din aplicaţia software de înscriere on-line. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea evaluării administrative este de 50-60 de puncte din maxim 100 de puncte posibile. Admiterea în Program se va face  în  ordinerea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line (cu excepţia programului SRL-D). La punctaje egale, în cazul fiecărui program sunt stabilite o serie de criterii (obiective, cuantificabile) de departajare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.