Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Concurs de vinuri la Turulung

concurs-vinuriPreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a participat sâmbătă, 8 martie la concursul zonal de vinuri nobile de la Turulung. Nu mai puţin de 59 de probe de vin au fost înscrise la cea de-a treisprezecea ediţie a concursului de vinuri de la Turulung.

   În discursul său Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a declarat:

   „Era nefiresc ca la Turulung să nu existe un concurs de vinuri, și mă bucur că domnul primar alături de producătorii de vin din Turulung au avut această inițiativă. Ca președinte al Consiliului Județean vă încredinţez că una dintre preocupările noastre este identificarea soluţiilor pentru valorificarea mai favorabilă a produselor muncii dumneavoastră, pentru deschiderea pieţelor naționale și chiar  internaţionale de profil către strugurii şi vinurile sătmărene. Mi-aș dori ca toate zonele viticole din județ să fie prezente pe piață. Avem mult de recuperat, avem mult de muncit pentru ca vinul din județul Satu Mare să intre cu adevărat pe piață. Din nefericire, nu există în conștiința publicului larg noțiunea de zona viticolă Satu Mare. Degeaba construim un drum al vinului, fără Dumnevoastră va fi un drum înfundat. Înțelegerea avantajelor ce pot decurge din acţiunea comună a membrilor unei asociații de profil,  precum și din promovarea vinurilor de Satu Mare prin intermediul Asociației ar putea constitui liantul realizării unității de care avem cu toții nevoie”.

Atât numărul probelor înscrise, cât şi cel al participanţilor, constituie o maturizare a viticulturii practicate de podgorenii locali. Seria concursurilor locale de vinuri nobile va continua în data de 14 martie, la Căminul Cultural din comuna Pir.

Sursa: Consiliul Județean

Un comentariu

  1. Dorin Răspunde

    Nu-l vad pe Mike sau vinul lui nu e bun !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.