Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Consiliul Județean Satu Mare vă invită la RECITATIO 2014

recitatio afisVineri, 21 martie 2014, ora 16:00 în frumoasa locație a Filarmonicii “Dinu Lipatti” Județul Satu Mare prin instituțiile subordonate Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale și Biblioteca Județeană Satu Mare cu sprijinul Asociației Scriitorilor de Nord-Vest vă invită la Recitatio, concursul de recitări din lirica poeților sătmăreni. Anul acesta are loc cea de a VIII-a ediție, una care se anunță la fel de impresionantă ca și cele anterioare.

 

Recitatio a apărut în urmă cu șapte ani

În urmă cu şapte ani la iniţiativa scriitorilor: Felician Pop, Robert Laszlo, Vasile Rus şi Aurel Pop s-a luat hotărârea de a organiza o acţiune prin care să se aducă în atenţia publicului sătmărean, creaţia poeţilor sătmăreni. În acest sens s-a organizat concursul de recitări din lirica poeţilor sătmăreni „RECITATIO”, aflat în acest an la cea de-a VIII-a ediţie. An de an participarea elevilor din şcolile municipiului şi judeţului Satu Mare a fost în centrul atenţiei atât în rândul dascălilor dar mai ales al elevilor.  Numărul acestora de fiecare dată a crescut atât numeric dar mai ales din punct de vedere al interpretării de către elevi a creaţiilor poeţilor sătmăreni.

            În fiecare an manifestarea a fost  mediatizată  prin afişe, invitaţii, prin spaţiul virtual (internet), fapt realizat şi în acest an. Juriul format din personalităţi de specialitate au „cântărit” prestaţia fiecărui concurent, răsplătit prin premii constând în diplome, bani şi cărţi ale scriitorilor sătmăreni.

 

            Recitatio este susținut de oficialitățile și artiștii locali

            La fiecare ediţie am fost onoraţi de prezenţa oficialităţilor judeţene şi municipale. De fiecare dată în cadrul manifestării şi-au adus contribuţia artişti locali (folk, muzică clasică, muzică populară) contribuind astfel la buna desfăşurare a manifestării.

            An de an am acumulat experienţă privind buna desfăşurare a acestui concurs. Mediatizarea acestuia pe plan local (presă, televiziunile locale şi presa on-line) contribuie la cunoaşterea activităţii scriitoriceşti din judeţul nostru. În acest sens manifestarea de fiecare dată şi-a atins grupul ţintă.

 

                   Ediția din 2014

                   Vă adresăm cu căldură invitația de a fi alături de liceenii sătmăreni care se vor întrece vineri în recitările poeziilor preferate ale autorilor sătmăreni. Momentele muzicale din cadrul concursului vor fi asigurate de George Negrea, care va interpreta muzică folk și de grupul ”Românașul” cu un recital de muzică populară.

 Sursa: Consiliul Județean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.