Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Deputatul Kereskenyi a solicitat noului ministru al Sportului reînfiinţarea Centrului Olimpic de Scrimă

Kereskenyi GaborDeputatul UDMR de Satu Mare, Gábor Kereskényi, a cerut azi noului ministru al Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, să reînființeze Centrul Olimpic de Scrimă de la Satu Mare, desființat la sfârșitul anului trecut.

Deputatul sătmărean este membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputatilor și a participat marți la audierea noului ministru în comisiile reunite, pentru ocuparea portofoliului de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Gábor Kereskényi a deplâns desființarea Centrului Olimpic de la Satu Mare, care a dat scrimei românești campioni mondiali și olimpici.

Centrul Olimpic masculin de floretă de la Satu Mare a funcționat până în luna decembrie a anului trecut, când a fost mutat la București. Asta după ce și Centrul feminin de floretă a fost mutat deja de ani buni în Capitală.

Deputatul sătmărean i-a amintit ministrului că la Satu Mare există cea mai mare pepinieră a scrimei românești și că părinţii nu sunt de acord să le plece copiii la Bucureşti.

Gabriela Szabo a afirmat că nu cunoaște  argumentele profesionale care au determinat mutarea centrului, iar ca ministru nu poate să se implice în deciziile interne a federațiilor. Gabriela Szabo a declarat însă că va analiza problema și va căuta să găsească o soluție.

Deputatul Kereskényi a mai solicitat ministrului ca fondurile alocate federaţiilor sportive să fie împărţite de acum înainte în funcţie de performanţele acestora obţinute la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Campionate Europene.

Sursa: UDMR

Un comentariu

  1. Fuctionar public Răspunde

    Asi dori sa stiu cum a reusit sa o intrebe asa ceva avind in vedere faptul ca in plina sedinta coresponda pe Facebook cu o frumoasa domnisoara (probabil isi aranja o intilnire, pentru asta platesta statul parlamentari ). Rusinicaaaaa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.