Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Doctorul Cristian Andrei a adunat sute de sătmăreni la dezbaterea „Ce este femeia?”

Dr. Cristian Andrei la Satu Mare (68)Prezența doctorului Cristian Andrei a adunat în această seară, în sala de evenimente Esedra, sute de sătmăreni, dornici de a-l asculta pe binecunoscutul psihiatru într-o dezbatere interesantă: „Ce este femeia?”

Alături de Cristian Andrei, s-a aflat Ileana Blidar, președinta Organizației de Femei a PDL Satu Mare, și inițiatoarea aducerii renumitului doctor la Satu Mare.

Deschiderea dezbaterii a fost realizată de Ileana Blidar care a citat câteva din răspunsurile clasicei întrebării ”Ce este femeia?”.

Ce este femeia? O fiinţă frumoasă dizolvată în acidul azurului. Mixturii i se îngăduie apoi să devină cristal”, a spus Lucian Blaga. „Femeia este caierul gândirilor, ea – trimisă Cerului – este a tot creatoare şi a ei este opera invizibilă” a spus Prentice Mulford. „Femeia este un animal cu păr lung şi idei scurte”, a spus Arthur Schopenhauer. „Femeile sunt bicele Satanei”, spune un proverb irakian.

Subiectul ”femeii” a fost dezbătut pe larg de doctor, spunând audienței că forma de femeie poate fi desenată cu mâinile în aer de către acela care a mângâiat-o măcar odată.  Grația și feminitatea sunt impuse din copilărie. Clasificarea dintre bărbați și femei este destul de clară. ”Dacă vreunul dintre oameni se îmbracă în hainele celuilalt sex sau se poartă ”pe invers”, este sancționat prompt de societate prin ironie și chiar ostilitate. Femeia din punct de vedere biologic este o bijuterie, o cetate și un mister. Este o bijuterie pentru că are o feminitate aparte. Simțurile ei percep mai multe nuanțe de culori, atingeri și mirosuri decât pot bărbații”.

Doctorul Cristian Andrei a mai spus că pentru imaginea unei femei este o muncă de sisif în spate, iar după perdea apare o frumusețe. Dar totuși iubirea dintre o femeie și un bărbat trebuie bazată pe altceva decât pe erotismul afișat pe stradă. El cere femeii de azi să nu se mai ocupe de defectele trupului ci mai degrabă să-l cunoască.

Fiind o seară dedicată femeilor, evenimentul a fost pigmentat de mici momente artistice. Balet cu fetele îndrumate de profesor coregraf Gabriela Tănase, muzică cu Gabriela Szekelly și Cserey Csaba și prezentarea colecției Revelație a designerului Anca Tomșa.

Diana Blidar, fiica Ilenei Blidar, este o tânără adolescentă pasionată de pictură, dar care vrea să devină medic psihiatru. Picturile Dianei au fost prezentate în această seară de muzeograful Felicia Grigorescu care a apreciat talentul tinerei ”pictorițe”, iar doctorul Cristian Andrei a scos în evidență grația unei tinere femei în pictură.

 

8 comentarii

  1. femeie Răspunde

    Ce eveniment deosebit, regret ca n-am fost acolo…poate data viitoare…

  2. x Răspunde

    ce este femeia? e simplu. o fiinta care vrea doar bani, plina de figuri si la prima ocazie isi inseala barbatul.

  3. Ciprian Răspunde

    Mai nou, fetele din satu mare, si multe la numar, unele si maritate, altele de peste 30 de ani, au descoperit ca pot face bani frumosi din videochat, isi arata p…a la straini in special, ca doar viseaza si ele sa isi cumpere o masinutza si locuinta.

  4. EMIL Răspunde

    A fost un eveniment de inalta clasa.Felicitari Organizatiei de Femei al PDL Satu Mare si presedintei Ileana Blidar.

  5. femeie Răspunde

    Femeia e cea de care se folosesc barbatii, o exploateaza din toate punctele de vedere si ea, ca proasta, iubeste in continuare.

  6. Iulia Maria Răspunde

    Ai luat-o si pe gina morosanui cu tine?? javra prefacuta ce esti.

  7. MAXX Răspunde

    Femeia este un necesar pt inmultire..De altfel tocator de bani,de sanatate,si de viata linistita a barbatului,si qrve

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.