Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Doi libanezi reţinuţi la Petea

vama peteaPoliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat şi reţinut doi cetăţeni albanezi care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria ajutaţi de o altă persoană care avea rolul de călăuză.

În data de 9 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Petea, judeţul Satu Mare, au reţinut două persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română, în timp ce încercau sa iasă ilegal din ţară, ocolind controlul specific din punctul de frontiera şi intenţionând să ajungă în Ungaria.

Din primele verificări s-a constatat că cei doi sunt cetăţeni albanezi, ei fiind călăuziţi de către un alt cetăţean albanez care a fost reţinut pe raza localităţii Petea, jud. Satu Mare.

În continuarea cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză au intrat legal în România cu intenţia de a ajunge în spaţiul Schengen. Astfel, călăuziţi de a treia persoană, au ajuns in apropierea PTF Petea, de unde au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi si trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Sursa: STPF Satu Mare

Un comentariu

  1. Tirana Răspunde

    Albanezi. Un pic mai la vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.