Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Elevi din Stuttgart la Satu Mare

elevi stuttgart3Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” în aceste zile a primit vizita grupului de elevi de la IB Schule Stuttgart din Germania, acțiune care va lua parte la proiectul “Educație Incluziva?”, proiect finanțat de fundația EVZ (Errinerung, Verantwortung und Zukunft) prin programul EUROPEANS FOR PEACE.

Este a doua vizită din cadrul proiectului, prima fiind realizată în luna noiembrie a anului trecut de grupul de elevi de la LTG Satu Mare în Stuttgart.

La Satu Mare s-au desfăşurat o serie de activităţi complexe dintre care: workshopuri tematice de sensibilizare cu tema proiectului, vizita tematică a orașului “Satu Mare în perioada comunismului”, activităţi în care elevii au fost învăţaţi cum se realizează o expoziţie, afişe şi cum se realizează o prezentare a activităţilor desfăşurate.

 De asemenea, s-a vizitat Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap de la Cighid precum şi vizitarea tematică a oraşului Oradea. Premergător acestor activităţi au fost realizate workshopuri de pregătire tematică. S-a vizitat şi “Casa Perla” din Homorod, un centru de reabilitare aparținând Organizaţiei Caritas pentru tinerii cu handicap şi s-a realizat o rundă de discuţii cu mama unei persoane cu tulburare de vedere. 

Coordonatorii proiectului din partea Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” sunt profesorii Doboș Angéla şi Romaniuc Ivana Iohana.

Finalitatea proiectului va consta într-o expoziţie de fotografii pe tema proiectului, care va avea deschiderea în luna mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.