Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Marș pentru Viață: România plânge pruncii avortați

Mars pentru viata (4)”Marș pentru Viață” a fost o acțiune care s-a desfășurat astăzi în fața Muzeului Județean de Istorie Satu Mare, urmându-se traseul B-dul I.C. Brătianu, Piața Libertății Parc Central, B-dul C. Coposu, zona de trafic pietonal și până în fața Băncii Transilvania. A fost un marș care a militat pentru dreptul la viață a tuturor ființelor umane, începând cu momentul concepției, până la moartea naturală. 

Această acțiune a avut loc, simultan, în mai multe orașe din România, fiind confirmată derularea acestui marș în 27 de orașe.

În Satu Mare ”Marșul pentru viață” a fost organizat de Asociația PRO-VITA pentru născuți și nenăscuți și Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului. Printre inițiatorii marșului s-a numărat vicepreședintele Asociației Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, Marinela Gliga, reprezentata Asociației PRO- VITA, Adriana Hagău și voluntar Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, dr. Olimpia Luminița Silaghi. 

Organizatorii și participanții la acest marș au dorit să atragă atenția cu privire la mai multe aspecte: prioritatea nevoii de apărare a vieții, inviolabilitatea dreptului primordial la viață al fiecărei ființe umane concepute, necesitatea ca aceste principii să se reflecte în formularea și promulgarea legilor țării, vigilență față de orice tentativă care caută uciderea vieții umane inocente.
 ”Suntem o voce pentru cei fără glas, moto pentru acest an ”adopția o alegere nobilă, o alternativă la avort”, încurajăm pe cei care au posibilitatea să se gândească la această soluție de a adopta și să reușim să încurajăm mamele tinere să nu renunțe la copii prin avort”, a declarat reprezentanta PRO-VITA Adriana Hagău.

Aceștia mai atrag atenția autorităților țării asupra faptului că ignorarea nevoii de protecție a vieții umane nenăscute și de sprijinire a familiei va duce în mod inevitabil la o prăbușire demografică și morală, fără precedent. 
România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1000 de nașteri, ceea ce înseamnă că aproape o treime din copiii concepuți sunt avortați. În ultimii 50 de ani, numărul de avorturi înregistrate oficial în Romania a depășit 22 de milioane, însă numărul real al acestora este mult mai mare.

2 comentarii

  1. Adriana Hagau Răspunde

    Marsul pentru viata 2014 Satu Mare

  2. Ana Salajan Otv Răspunde

    spune da vietii … un copil este dar de la dumnezeu … dar mama mea a adus pe lume 14 suflete 8 baieti si 6 fete … tot respectul mamei mele si multa sanatate mereu impreuna cu noi pana domnul o va chema in imparatia cerurilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.