Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Protecția Consumatorului a verificat comercianţii de carne din Satu Mare

maria pinterŞeful Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, Maria Pinter, a prezentat astăzi într-o conferință de presă constatările făcute după controalele efectuate la magazine, cu privire la calitatea cărnii, după scandalul produselor expirate.

Controalele s-au făcut la operatorii din Satu Mare care nu au mai fost verificați și care comercializau produse proaspete din carne de porc, vită și pasăre precum și preparate din carne.

S-au constatat că un număr de cinci operatori economici nu informau corect consumatorii prin etichetare asupra datei durabilități minimale și a termenului de păstrare, precum denumirea produsului în limba română.

S-au aplicat sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 25.000 lei și au fost oprite 109 kg de carne și preparate din carne pentru a se eticheta corespunzător.

La un operator economic din Satu Mare care avea la comercializare 2,6 kg de lebăr afumat și 6 kg jumări de gâscă din import Ungaria, în valoare de 363 lei, nu avea afișată data durabilității minimale și termenul de păstrare iar eticheta nu avea traducerea în limba română.

Un alt operator care comercializa 5 kg de carne de mici și carne de porc nu avea menționată temperatura de păstrare.

Un operator din Baia Mare cu punct de lucru în Satu Mare vindea cârnați de casă, în cantitate de 25,5 kg, în valoare de 760 lei, nu aveau denumirea produsului.

Totodată, la un alt operator s-au descoperit 25 de kg de carne de porc și pasăre în valoare de 516 lei care nu aveau specificată perioada de 4 zile de la data fabricației și păstrarea produsului între 0-2 grade.

Au mai fost depistate 30 de kg de carne de porc, în valoare de 850 lei, care nu mențiunea dacă este carne refrigerată sau congelată.

Protecţia Consumatorului Satu Mare va mai continua controalele, după indicaţiile ce le vor primi de la conducerea instituţiei din București.

2 comentarii

  1. cumparator Răspunde

    Ar fi cazul ca cei de la protectia consumatorilor sa mearga si la magazinul Beauty de pe str. Bratianu unde toate cosmeticele au etichete doar in limba germana, nici macar pretul nu e afisat, si asta se intampla tot timpul!

  2. marinica Răspunde

    uita ma la ea ce poza de facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.