Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Tinerii sunt invitați la workshop-ul ”Votează pentru Europa” de la Berlin

europarlamentare3Organizația „Citizens of Europe” în cooperare cu „Fair Trade Hellas” și „Youth of Kessariani”  din Grecia, împreună cu Asociația Culturală Dacidava și Asyris din România organizează workshop-ul “VOTEAZĂ PENTRU EUROPA. Acest workshop va avea loc la Berlin în perioada 5-11 mai 2014.

Rata de participare la votul pentru alegerile europene scade continuu. Un număr foarte mare de cetățeni și-a pierdut încrederea în instituțiile europene sau, pur și simplu, nu le pasă. Cu toate că drepturile și competențele Parlamentului European s-au extins foarte mult, majoritatea cetățenilor îl consideră un instrument fără sens. În alegerile europene din anul 2014, riscul este ca Parlametul European să fie ocupat, în principal, de către partidele Euro-critice și cele de extremă dreapta.

Workshop-ul “VOTEAZĂ PENTRU EUROPA își dorește să schimbe punctul de vedere asupra votului, ca fiind unul decisiv și important. 24 de participanți se vor întâlni la Berlin pentru a discuta despre influența lor în Europa, despre importanța Parlamentului European și alegerile europene. Rezultatele vor fi editate într-un mod creativ, fericit și plin de umor. Aceste videoclipuri sunt destinate pentru a crea un impact puternic asupra altor europeni, pentru a-i face să se gândească, să încurajeze participarea și să identifice cetățeni care să se alăture discuțiilor politice.

Ai între 18 și 30 de ani, ești interesat de subiect și dorești să creezi ceva care îi va face pe oameni să fie conștienți de drepturile lor? Aplică pentru acest workshop interesant pe adresa de mail: [email protected], unde, de asemenea, ne poți adresa posibilele întrebări.

Avem trei locuri pentru voi, în echipa din partea României, coordonată de Cezara Darie. Costurile de participare sunt acoperite de către organizația gazdă, prin programul Tineret în Acțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.