Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

1000 de veste reflectorizante se vor distribui în Satu Mare

veste reflectorizante (10)Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare (IPJ Satu Mare) a demarat o campanie de prevenire şi conștientizare a participanţilor în trafic cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării vestei reflectorizante.

IPJ Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean și a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare au achiziționat 1.000 de veste reflectorizante care vor fi distribuite bicicliștilor, mopediștilor și căruțașilor, atât din mediul urban cât şi rural prin intermediul lucrătorilor de poliţie.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, împreună cu adjunctul șefului inspectoratului pe linie de ordine publică, comisar șef de poliție Florentin Vlad, și polițiștii sătmăreni de la Poliția Rutieră au participat la prima acțiune de distribuire a vestelor reflectorizante în zona Pieței de Vechituri din municipiul Satu Mare, vizați fiind bicicliștii echipați necorespunzător în traficul rutier.

Este o acțiune preventivă, finanțată prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică și care intră și în atribuțiile Consiliului Județean. Poliția a venit cu această idee, să facem câteva acțiuni prin care să punem accentul pe prevenție. În momentul de față sătmărenii care nu folosesc vesta reflectorizantă vor primi un avertisment și o vestă cu recomandarea să o aibă în permanență la ei”, a declarat Adrian Ștef

În timpul acțiunii polițiștii rutieri au oprit toți bicicliștii care nu purtau veste reflectorizante. Aceștia au primit doar un avertisment și în același timp o vestă reflectorizantă pentru a fi vizibili pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

De asemenea, Adrian Ștef a mai anunțat că astfel de acțiuni se vor mai derula în următoarele două săptămâni la nivelul întregului județ. Acțiunile desfășurate au scopul de a-i conștientiza pe oameni cu privire la importanța vestei reflectorizante care are rolul de a le salva viața.

Până în prezent, în cursul anului 2014, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare s-au  înregistrat 46 (-12) accidente rutiere, soldate cu 7 morți (fără diferențe față de anul trecut), 23 (-10) răniți grav și 22 (-7) răniți ușor. În funcție de categoriile de participanți implicați în evenimente rutiere, se înregistrează scăderi ale celor în care au fost implicați biciliști : 1(-1), soldat cu 1 (-1) rănit grav, precum și a evenimentelor rutiere cu pietoni : 5 (-3), soldate cu 2 (+2) morți, 2 (-2) răniți grav și 1 (-3) răniți ușor.

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    Stef personal le va imparti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.