Ultima actualizare: azi, 09:13

Locale

International Dog Show Satu Mare. Bobtailul este din nou câștigătorul primei zile (Galerie FOTO)

cacib 2014 (494)International Dog Show, eveniment cu tradiţie în Satu Mare, ajuns la a 37-a ediţie, organizat de Asociația Chinologică Română, filiala Satu Mare, a început astăzi, în incinta și parcarea Pieței Agroalimentare Rex.  

Cei mai frumoși câini din 24 de țări au participat la competiția națională CAC, precum și la competiția internațională CACIB. În prima zi de concurs au intrat în competiție 760 de câini, aceștia fiind arbitrați de 13 arbitri internaționali din România, Ungaria, Austria, Germania, Ucraina, Rusia, Italia şi Serbia.

La finalul zilei, în jurul orei 18:00, au început competițiile Best in Show, atât pentru CAC cât și pentru CACIB, la concurs fiind înscrise toate rasele câștigătoare pe categoriile lor.

Astfel, pentru concursul național CAC, Junior Best in Show a fost declarat Ciobănescul Australian iar Best in Show CAC a fost declarat un minunat exemplar de Bichon Maltez.

În prima zi a International Dog Show s-au desfășurat mai multe concursuri cum ar fi: Best Handler, câștigat de o tânără cu un Bichon Maltez, competiția “Cel mai frumos ciobănesc românesc” a fost câștigată de Ciobănescul Românesc Carpatin, Concursul Perechilor a fost câștigat de o pereche de Cocker American, iar concursul pe grupuri de creștere a fost atribuit unui Bullmastiff.

Rasele de câini câștigătoare în Best in Show CACIB, pe grupe, au fost: Grupa1 – Bobtail, Grupa 2 – Terra Nova, Grupa 3 – Amstaff, Grupa 4 – Teckel Standard cu păr sârmos, Grupa 5 – Akita Japoneză, Grupa 6 – Beagle, Grupa 7 – Setter Irlandez, Grupa 8 – Cocker American, Grupa 9 – Spaniel Tibetan, Grupa 10 – Irish Wolfhound.

Categoria Best in Show Baby a fost câștigată de Ciobănescul Mioritic, Best in Show Puppy a fost câștigată de un Mops, Best in Show Junior a fost câștigată de un exemplar din rasa Teckel Standard cu păr sârmos, iar titlul de Best in Show Veteran a fost atribuit unui Schnauzer pitic sare și piper.

Titlul de Best in Show CACIB de astăzi a fost câștigat de un câine din rasa Bobtail, rasă cunoscută sătmărenilor din edițiile anterioare ale International Dog Show, câștigând la Satu Mare de două ori titlul de Best CACIB.

Duminică vor continua competițiile de la ora 10:00, iar de la ora 15:00 se va desfășura Supreme Best in Show.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.