Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

Consiliul Judeţean a aprobat studiile pentru modernizarea mai multor drumuri importante

sedinta-consiliu-judetean-satu-mare-(2)Consiliul Judeţean Satu Mare s-a întrunit astăzi în şedinţă extraordinară, aprobând mai multe proiecte, dintre care unele importante. Cu toate că nu se anunţa o şedinţă cu puncte fierbinţi, întâlnirea a durat mai bine de două ore, timp în care au fost dezbătute pe larg doua subiecte sensibile, şi anume modificarea regulamentului de concurs „Cea mai curată şi bine gospodărită comună” dar şi preluarea căminului de vârstnici din Viile Satu Mare.

Aleşii au votat în unanimitate studiile de fezabilitate pentru modernizarea drumurilor DJ  108C Carei – Căpleni, DJ 108L Tăşnad -Cig-Eriu Sâncrai- Craidorolţ- Pişcari- Gelu – Mădăras, modernizarea DJ 193A Satu Mare – Amaţi – Homoroade – Solduba – Hodişa – DN 19 şi a DJ 108 M Tăşnad – Santău – frontiera cu Ungaria. Aceste trasee au fost incluse spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, fiind promisiuni că vor fi alocări de fonduri.

Un subiect dezbătut pe larg şi la care nu s-a ajuns la nicio concluzie a fost modificarea regulamentului concursului „Cea mai curată şi bine gospodărită comună”. Aici aproape fiecare consilier a avut o părere, taberele fiind împărţite în general între cei care doresc monitorizarea comunelor pe perioada ultimului an şi cei care doresc monitorizarea pentru ultimii cinci ani.

Dezbateri mai aprinse au fost la proiectul privind înfiinţarea Căminului de vârstnici din Viile Satu Mare ca structură în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Satu Mare. Managerul fundaţiei Casa Sătmăreană, Mihalea Pop, a afirmat că hotărârea Consiliului Local Viile Satu Mare prin care se atribuie clădirea către Consiliul Judeţean este ilegală şi va fi atacată în instanţă, însă aleşii au aprobat hotărârea, preşedintele Adrian Ştef motivând că trebuie grăbite lucrurile şi obţinută acreditarea deoarece vârstnicii suferinzi de Alzheimer şi Parkinson riscă să ajungă în stradă. Ştef a dat asigurări că beneficiarii vor rămâne internaţi în continuare iar personalul specializat va fi evaluat şi preluat de către DGASPC.

Prezent la şedinţă, senatorul Pataki Csaba l-a asigurat pe preşedintele Adrian Ştef, că atâta timp cât UDMR va fi la guvernare va sprijini proiectele de investiţii din judeţ.

sedinta-consiliu-judetean-satu-mare-(27)

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    Deci problema cea mai grava din judet sint criteriile de monitorizare si premiere a comunelor… mai puteti de atata treaba si responsabilitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.