Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Demonstrație de tăiere a trandafirilor la mini rozarul de la SPAS Satu Mare

taiere trandafiri4În mini rozarul de la Serviciul  Public de Asistență Socială (SPAS) Satu Mare a avut loc, astăzi, o demonstrație practică de tăiere a trandafirilor, realizată de președintele Asociației Amicii Rozelor din România, Wagner Ștefan.

Wagner Ștefan a executat practica de tăiere a trandafirilor explicând fiecare detaliu în parte și importanța acestui moment de tăiere a trandafirilor, în această perioadă a anului. Președintele Wagner Ștefan este pasionat de trandafiri, atrăgând-ul farmecul, frumusețea și diversitatea fantastică a acestei specii, parfumul, forma și multitudinea de culori.

Tăierea trandafirilor în fiecare an este foarte importantă deoarece trebuie reînnoită  tufa prin eliminarea ramurilor vechi mai în vârstă de trei sau patru ani, care au o productivitate mică și o puterea redusă de a emite lăstari noi. Prin această secționare asigurăm creșterea lăstarilor noi în locul celor tăiați. De asemenea mai este important acest moment de tăiere pentru ai da o formă tufei și o înflorire mai bună”, a declarat  Wagner Ștefan

Rozarul din curtea SPAS-ului are peste o sută de specii de trandafiri care înfrumusețează parcul. Acesta a fost amenajat la inițiativa președintei a Asociației Amicii Rozelor Filiala Satu Mare, Angela Szenasi cu acordul Primăriei Satu Mare.

În acest spațiu am adunat 100 de soiuri de trandafiri pe care i-am plantat pentru a amenaja acest loc. Printre ei sau intercalat și alte plante, conifere și arbori de talie mică. Micul rozar mai are și șapte tipuri de trandafiri plantați în urmă cu doi ani, aceștia fiind primiți de la președintele Wagner Ștefan”, a declarat Angela Szenasi.

La eveniment a participat Directorul Executiv SPAS Doina Văsuț și viceprimarii Marcela Papici și Radu Roca.

Viceprimarul Radu Roca a fost foarte atent la detaliile acestei metode de tăiere a trandafirilor, declarând că este un iubitor de aceste flori și că în curtea casei lui are plantate peste zece soiuri de trandafiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.