Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Demonstrație. Jandarmii le-au arătat copiilor cum se prind infractorii

jandarmi 4Jandarmeria Satu Mare  a prezentat azi exerciţii demonstrative la şcoala cu clasele I-VIII Grigore Moisil Satu Mare.

Între orele 10.00 -13.00 la Şcoala cu clasele I-VIII Grigore Moisil din municipiul Satu Mare, luptătorii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare sub comanda sublocotenentului Vlad Chiuzbăian şi spijiniţi de maiorul Marin Croitoru au prezentat un spectaculos exerciţiu demonstrativ în cadrul proiectului educaţional «ŞCOALA ALTFEL, Să ştii mai multe, să fii mai bun! ».

 Exerciţiul demonstrativ desfăşurat astăzi de jandarmi este un premiu  pentru Şcoala  cu clasele I-VIII Grigore Moisil, care a obţinut locul I- la secţiunea „cea mai implicată şcoală” în cadrul concursului  „Jandarmul, prietenul tău!” organizat în noiembrie 2013, în campania „Jandarmeria pe înţelesul tuturor!”.

Astfel, circa 700 de elevi ai şcolii împreună cu cadrele didactice şi directorul şcolii prof. Voicu Constantin  au  urmărit cu sufletul la gură exerciţiile demonstrative ale jandarmilor.

Totul a debutat cu o coborâre în rapel a jandarmilor de pe cladirea şcolii.

Apoi, o patrulă de jandarmi a fost sesizată despre faptul că, la o bancă din apropiere a avut loc un jaf, iar faptuitorii au reuşit să scape. Jandarmii au pornit în căutarea şi urmărirea răufăcătorilor.

 Văzând persoane suspecte, jandarmii i-au interceptat, dar aceştia au refuzat să se oprească la somaţiile jandarmilor, fiind necesară folosirea forţei. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori. Patrula de jandarmi a fost sprijinită de un luptător care, în coborâre de pe tiroliană a reuşit cu un foc de armă să  anihileze infractorul înarmat.

Grupa de Intervenţie Antiteroristă a oferit celor prezenţi câteva coborâri în rapel şi mai multe traversări pe instalaţia tiroliană.

Apoi, activitatea s-a împărţit pe trei sectoare,  unul în care  copiii au putut vedea îndeaproape ţinuta jandarmilor, materialele din dotarea acestora şi armamentul  uşor şi greu al Jandarmeriei, altul în care elevii au testat tiroliana, în vreme ce  în al treilea sector era  organizat un minipologon de tragere, unde tinerii şi-au testat precizia,  încercând să tragă cu arme air soft.

 Coborârile pe tiroliană au fost cele mai apreciate de copii, aceştia  înghesuindu-se  să poată trăi adrenalina la maxim în coborârea cu viteză de pe cladirea şcolii.

 Elevii şi cadrele didactice au fost foarte încântaţi de demonstraţia jandarmilor reînnoind invitaţia şi pentru alte activităţi similare.  

 Sursa: Jandarmeria Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.