Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Deputatul Kereskenyi îl interpelează pe ministrul Sănătății cu privire la controlarea medicilor

greva spital (1)Deputatul UDMR Kereskenyi Gabor a adresat o întrebare ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu cu privire la modul în care conducerea Spitalului Județean a intervenit în cazul unor furturi, și anume verificarea bagajelor medicilor.

Redăm în continuare textul transmis presei.

 Către: Ministerul Sănătăţii

           În atenţia Domnului ministru Nicolae Bănicioiu

De la: deputat KERESKÉNYI Gábor – Circumscripţia 32, Satu Mare

 Obiectul întrebării: metoda folosită de spitalul judeţean de urgenţă de a stopa furturile

 În data de 25 martie 2014, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare a dispus verificarea maşinilor şi bagajelor personalului medical la ieşirea din ture, ca o măsură de a stopa furturile din unitatea spitalicească sătmăreană. Medicii, asistentele şi personalul auxiliar al spitalului au fost verificaţi în bagaje şi maşini, după ce din spital au dispărut mai multe saltele şi materiale sanitare. Din fericire, după protestele medicilor, conducerea spitalului a anulat dispoziţia de percheziţionare.

 Intenţia conducerii spitalului de a pune capăt  furturilor din unitate este lăudabilă, dar nu prin încălcarea demnităţii a unor cetăţeni la care apelăm de multe pentru a ne salva viaţa. Reacţia conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare mi se pare exagerată, mai ales că este puţin probabil ca saltelele furate să fie ascunse de medici în bagaje sau în portbagajele maşinilor. Poate ar fi fost mai inspirată o verificare a armatei de paznici de la o firma privată de pază, care sunt peste tot în incinta spitalului.

 Ce mai urmează? Paznicii vor verifica şi buzunarele medicilor sau vor percheziţiona asistentele? Toate acestea au loc pe fondul unei stări tensionate din cadrul instituţiei sus menţionate, unde medicii sunt nemulţumiţi pentru că nu sunt incluşi în luarea deciziilor care îi privesc în mod direct. (De exemplu reorganizarea secţiilor fără a se ţine cont de opinia personalului medical.)

 Întrebare: Stimate Domnule Ministru, este legală decizia conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare de a-i verifica pe medici? Sunteţi de acord cu astfel de practici?

Solicit răspuns oral şi în scris.

Data: 02.04.2014                                          Semnătura______________

 

4 comentarii

  1. Mihai Costescu Răspunde

    Intenţia conducerii spitalului de a pune capăt furturilor din unitate este lăudabilă, dar nu prin “încălcarea demnităţii a unor cetăţeni la care apelăm de multe pentru a ne salva viaţa.” Exprimare neaose romaneasca! Nagyon io!

  2. Dr. Mengele Răspunde

    Madam manager, parasutata intr-o functie care o depaseste net, ca dealtfel cam pe toti dim ultima perioada care s-au perindat la conducerea acestei institutii oprimate, a apucat-o stahanovismul si pentru a impresiona incompetentul sef care a blagosovit-o cu aceasta functie, s-a gandit sa-si scoata la inaintare debordanta ei competenta si sa se apuce sa caute probabil si tinutele de sala de operatie ale medicilor si branulele de a caror grija murea, conform propriilor declaratii din ziua numirii pe post! Apropos, mai bantuie competenta prin spital la 3,4 dimineata sa caute cai verzi pe pereti, sau s-a lasat de sportul asta? Tanti manager, ai invatat ce este o branula, pana la urma, ca sa realizezi de ce kkt. te-ai facut din start? Daca nu stii intreaba-l pe omul cu 3 facultati, ca ala in mintea lui infantila,chiar are impresia ca le stie pe toate! Dumnezeule , satmareni, ce-ati votat!!!

  3. mendeleev Răspunde

    cine o controleaza pe directoarea racz de la carei care angajeaza numai maghiari la spital?
    cine permite directoarei ca sa aduca numai medici din satmar in consiliul de administratie si nu accepta nici un medic din carei pentru ca are sustinerea sovinului de kovax???
    o interpelare si pe aceasta tema va rugam si o scrisoare deschisa pentru discriminare!

  4. victor Răspunde

    Stef nu pate pune decit directori de nivelul lui de incultura si pregatire…se vede peste tot din ce in ce mai clar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.