Ultima actualizare: azi, 13:46

Locale

Dräxlmaier continuă acțiunile de conștientizare a necesității creșterii gradului de ocupare a forței de muncă

Foto evenimentDräxlmaier Satu Mare, unul dintre cei mai mari angajatori din industria auto din Romania a demarat, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, un program complex de instruire şi calificare a persoanelor fără ocupaţie. În acest context, compania va avea o serie de întâlniri cu primarii din județul Satu Mare, în vederea conștientizării necesității creșterii gradului de ocupare a forței de muncă.

După demararea unui amplu program de calificare organizat în parteneriat cu AJOFM,  compania Dräxlmaier Satu Mare a avut o serie de întâlniri cu primarul din Satu Mare și primarii din zonele limitrofe pentru a purta un dialog deschis despre creștrea gradului de ocupare a forței de muncă în județ, aceaste acțiuni fiind realizată cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare.

Obiectivul principal al acestor întâlniri îl reprezintă crearea unui context pozitiv pentru stimularea creșterii numărului de angajări în judetul Satu Mare, în condițiile unei rate medii a șomajului, în 2013, de 4,34 %. Prin creșterea gradului de conștientizare și de colaborare a tuturor factorilor implicati în procesul de recrutare se poate ajunge la o scădere a ratei șomejului în județ și, implicit, la atingerea un nou nivel de creștere economică.

Suntem cel mai mare angajator din Satu Mare, iar acest lucu ne face să fim responsabili și implicați în dezvoltarea comunității din care facem parte. Întâlnirile pe care le avem cu primarii din zonă reprezintă un demers firesc, pentru că doar împreună, printr-un mesaj comun, putem crește gradul de ocupare a forței de muncă din Satu Mare. Nu este suficient să alocăm bugete pentru echipamente şi sedii, cea mai importantă investiţie este cea pe care o facem în oameni, iar colaborarea cu reprezentanții comunităților locale ne face să credem că vom fi parte din creștrea gradului de angajare din județ“, a declarat Mark Kotthoff, directorul comercial al fabricii Dräxlmaier Satu Mare.

În prezent, în fabrica Dräxlmaier din Satu Mare îşi desfăşoară activitatea aproximativ 6.700 de angajaţi, aceasta fiind cea mai mare fabrică a Grupului german. “Draxlmaier este unul dintre cei mai importanţi angajatori ai judeţului. Este extrem de important că toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă să se poată angaja aici, acasă.  Acești oameni reprezintă speranţa unei dezvoltări durabile a judeţului nostru. Un judeţ prosper este locuit de oameni prosperi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ștef. 

Grupul Dräxlmaier şi-a început activitatea în România în anul 1993, prin fabrica din Piteşti, iar în prezent are peste 14.000 de angajaţi în cele 5 arii de producţie care sunt, de asemenea, şi centre de dezvoltare: Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov. Grupul Dräxlmaier este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală şi livrează produse şi servicii, din România, producătorilor de automobile din întreaga lume.

Despre Grupul Dräxlmaier

Grupul Dräxlmaier, fondat în 1958, cu sediul în Germania, furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase şi componente electrice şi electronice. Dräxlmaier are peste 50.000 de angajati în mai mult de 60 de fabrici în peste 20 de ţări. Această companie privată, de familie, este unul din liderii furnizorilor de sisteme în segmentul premium al industriei auto şi acoperă ca furnizor de servicii complete întregul proces, de la ideea iniţială până la livrarea unor sisteme şi produse inovatoare

Sustenabilitatea şi viabilitatea sunt componente integrante ale filosofiei companiei noastre. Prin urmare, compania se bazează pe resurse regenerabile, tehnologie eficienta din punct de vedere ecologic de utilizare a luminii şi concepte de management al curentului electric de înaltă tensiune special dezvoltate pentru sisteme de propulsie convenţionale şi alternative.

4 comentarii

  1. Fugel radu cristian Răspunde

    Mar interesa un local de munca ca am trei copi si nu am niciun venit va dog daca cunoastet dumnezeu sunatima va dog sa merged LA lucru

  2. Fugel radu cristian Răspunde

    As avea nevoie de un loc de munca can am trek copi si nu lucrez nicaier 0761881081 daca dumnezeu iarta si alte Persoane ar putea ierta

    • Norick Răspunde

      Eu cred , ca de Tine au nevoie cei de la DRX… 😉 😉
      P.S. spor la munca ! 😉

  3. Șofrac marian Răspunde

    Buna ziua ma numesc sofrac marian as dori sa ma angajez la unitatea dumneavoastră draxlmaier satu mare strada vulturului va mulțumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.