Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Elevii de la Eminescu, în locul judecătorilor, procurorilor, avocaţilor și inculpaților

Scoala Altfel, Tribunalul Satu Mare (10)În cadrul proiectului Săptămâna Altfel, Liceul Mihai Eminescu a avut astăzi o activitate desfășurată la Judecătoria Satu Mare. Elevii claselor a -10-a și a-11-a de la secția Științe Sociale au participat la un proces fictiv în sala de judecată unde au fost implicați într-un proces penal în calitate de judecător, procuror, avocat și inculpat. Aceștia au fost încântați iar cu ajutorul a două purtătoare de cuvânt din cadrul Judecătoriei, Secția Civilă și Secția Penală au reușit să ducă procesul la final.

Purtătoarea de cuvânt de la Secția Civilă, judecătoarea Corina Crina Hotca și președinta Secției Penale, judecătoarea Camelia Pop, au explicat elevilor importanța și rolul fiecărei părţi implicate în proces. De asemenea, i-au încurajat pe tinerii care au dorit să participe la procesul fictiv, pregătit ca și exercițiu la această activitate.

Fiecare etapă a procesului a fost explicată elevilor și de către președintele instanței, Claudiu Zbona, care a asistat la proces și a răspuns la întrebările legate de magistratură și procese.

Elevi au dorit să cunoască cum funcționează sistemul nostru judiciar au pus o serie de întrebări cu referire la durata proceselor, la modul în care se accede în magistratură, cum se soluționează procesele pe diferite materii  penale sau  materia familiei și minori. De asemenea, au cerut detalii legate de semnificația robelor și echipamentelor pe care le poartă personalul din justiție”, a declarat Claudiu Zbona.

2 comentarii

  1. Ciprian Răspunde

    Acolo e blonda aia Hotca care si-a traso cu Sorin Martin Veres in campania electorala in BEC…:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.