Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Jandarmii au continuat demonstraţiile spectaculoase la Liceul Teoretic din Negreşti Oaş

jandarmi Negresti2Joi, 10 aprilie, jandarmii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare sub comanda sublocotenentului Vlad Chiuzbăian, sprijiniţi de maiorul Marin Croitoru au răspuns solicitării făcute de directorul educativ al şcolii, doamna profesor Mariana Vasile, continuând activităţile din seria exerciţiilor demonstrative din cadrul proiectului educaţional « ŞCOALA ALTFEL, Să ştii mai multe, să fii mai bun!» la  Liceul Teoretic Negreşti Oaş.

Astfel, între orele 9,00-14.00, elevii Liceului Teoretic din Negreşti Oaş au fost gazdele jandarmilor  sătmăreni.

Totul a debutat cu un exerciţiu de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori.

Apoi, jandarmii au încântat elevii din Negreşti cu priceperea şi precizia de care dau dovadă în  mânuirea armelor, în pătrunderea în forţă, escaladarea pereţilor clădirilor şi utilizarea  instalaţiilor  de tiroliană.

Au urmat scurte prezentări referitoare la atribuţiile Jandarmeriei, la materialele pe care le utilizează,  la armamentul uşor şi greu din dotarea instituției, la ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, dar şi despre posibilitățile de a urma o cariera militară, au urmat exerciţiile practice mult aşteptate de tineri.

Apoi au urmat diverse procedee de autoapărare şi tehnici de imobilizare.

Poligonul de tragere amenajat de jandarmi pentru elevi a fost foarte apreciat de aceştia, tinerii având  posibilitatea de a testa tragerea cu  arme airsoft, sub atenta supraveghere şi îndrumare a jandarmilor.

Cele mai apreciate de tineri au fost coborârile  pe instalaţia de traversare tiroliană, unde mulţi copii au coborât cu viteză de pe clădirea şcolii la care învaţă.

A fost o experienţă de neuitat pentru tinerii negreşteni care învaţă la acest liceu, le mulţumim jandarmilor pentru dăruirea şi  pasiunea de care dau dovadă şi pentru aceste activităţi cu adevărat speciale pe care le-au desfăşurat împreună cu noi”, a declarat  profesor Mariana Vasile.

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.