Ultima actualizare: ieri, 21:48

Radu Moraru
Interviu

Naşul Radu Moraru vine la Satu Mare. „Vreau să le spun oamenilor de ce candidez”! (INTERVIU)

Radu Moraru

Radu Moraru

Jurnalistul Radu Moraru, cunoscut drept Naşul, efectuează o vizită la Satu Mare, urmând să se întâlnească cu sătmărenii, în postura de candidat la Parlamentul European.

Naşul va ajunge astăzi în comuna Bixad, unde îl va sărbători pe Gheorghe Cârciu, sătmăreanul aflat pe locul doi pe lista Partidului Ecologist Român, urmând ca joi să aibă întâlniri cu oameni de afaceri şi cu alegători din Satu Mare. Deocamdată programul realizatorului TV nu este stabilit în detalii.

Radu Morar a acordat, un scurt  interviu telefonic PortalSM.

Reporter: Care este scopul vizitei dvs. la Satu Mare?

Radu Moraru: Vin să îl cinstesc pe candidatul numărul 2, Gheorghe Florin Cârciu, din Bixad, că e Sfântul Gheorghe. Voi merge în Ţara Oaşului după care mâine voi avea întâlniri cu oameni importanţi din Satu Mare, lideri ai comunităţilor, sătmăreni de rând, să le spun de ce candidez, de ce după 20 de ani de presă am intrat în bătălie. Voi mai reveni la Satu Mare în campanie, cu o caravană ce o vom lansa la Timişoara.

R: De ce aţi decis să candidaţi pentru o funcţie de europarlamentar?

R.M: Cred că e timpul unei schimbări majore în politică, actuala clasă politică de la Bucureşti  trebuie schimbată, după 25 de ani avem rezultate care sunt dezastruoase pentru România. Clasa politică trebui împrospătată cu oameni care au dovedit ce pot face, noi vom aduce un suflu nou în politică. Avem o listă de oameni de nădejde, cu performanţe, pentru care garantez.

R: Ce fel de oameni sunt pe lista PER?

R.M: De exemplu este o doamnă din Ţara Moţilor, Cristina Nicola, care continuă tradiţiile de patru generaţii ale familiei, a construit Cămara Moţilor, cu produse bune, naturale, bio, din Apuseni, ce ajung în Europa. Face gemuri, dulceţuri, zacuscă. Acesta cred că este brandul reprezentativ al României, o cămară, un izvor, o farmacie a Europei, nu să turnăm cianuri şi să exploatăm gaze de şist.

R: Electoratul din Satu Mare este cam bine definit, având în vedere şi procentul populaţiei maghiare. Pe ce electorat vă bazaţi în judeţ?

R.M: Eu nu vin cu idei preconcepute, politicianiste. Mă adresez românilor şi maghiarilor, sunt sigur că vom obţine empatia şi voturile cetăţenilor judeţului pentru că suntem diferiţi prin ce ne propunem şi facem faţă de alte partide. Ne adresăm în general celor care s-au plictisit, nu vor să iasă la vot, sunt dezamăgiţi. Noi le cerem să voteze altfel.

R: Ce credeţi că puteţi face ca europarlamentar pentru România?

R.M: Nu vreau să fac promisiuni, dacă obţinem un scor bun şi o să avem o echipă la Parlamentul European atunci pot să spun câteva lucruri simple. Vreau să nu mai votăm cum ne dictează anumite grupuri din Parlamentul European, vreau să votăm pentru români, să obţinem un sprijin puternic, să mărim fondurile pentru România, să forţăm puterea politică de la Bucureşti să atragă toţi banii europeni, nu doar câteva procente. Vom face un lobby puternic şi vom forţa guvernul să atragp banii prin Bruxelles. Cred că nu s-au absorbit banii europeni pentru că nu se pot fura.

R: Cum credeţi că se va derula campania electorală, în special relaţia cu celelalte formaţiuni?

R.M: Nu avem protocoale, înţelegeri cu nimeni. Mergem singuri cu românii pe care îi putem convinge. Noi suntem singurii împotriva exploatării Roşiei Montane, a gazelor de şist. Ceilalţi ori o scaldă, ori nu sunt fermi, ori sunt pro. Noi venim cu un moratoriu, vrem să nu permitem noi exploatări în următorii 20 de ani având în vedere faptul că trebuie să lăsăm copiilor noştri decizia de a alege ce vor să facă. În afară de 100 miliarde datorii nu le lăsăm nimic. Să le lăsăm măcar pământurile, aerul, apa şi resursele, în rest totul a fost distrus. Aşa este moral, trebuie să le lăsăm ceva.

9 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Radule,te stimez,te respect,te apreciez foarte mult ca jurnalist,dar eu voi vota cu PDL! Acesta este cel mai serios partid de pe CENTRU-DREAPTA,cu cea mai buna echipa. VOTATI PDL!

  2. unul din satumare Răspunde

    o sa-mi dau cu teslan coa-e, PDL este cel mai serios partid ?

    • unul Răspunde

      Poti sa te castrezi de pe acum satmarene analfabet! Macar nu o sa produci urmasi imbecili precum esti tu! PDL este cel care merita inca o sansa! VOTATI PDL!!!!

  3. unul din satumare Răspunde

    unul, daca pe tine teau castrat si ti-au spalat creierii cei de la PDL, nu inseamna ca toata lumea va proceda la fel.

    • satmarean Răspunde

      PDL the best! Sau ii preferi pe sisi,stef,govor,cehi? Sau pascu,daciana,cretu? Sau poate dragnea,mazare si toti penalii? Cred ca tu esti spalat bine pe capatana,caci creier nu ai fraiere. Nu-ti mai raspund,ca-mi pierd timpul de pomana cu un castrat!

  4. unul din satumare Răspunde

    cel mai bun patid este PDL, pentru ca niau taiat salariile cu 25%, pentru ca au furat cat au putut si siau batut joc de populatie cat au putut, iar pana cand este kovosi procuror sef la DNA sunt protejati, de altfel si TRAIAN BASESCU va parasit castratule, spalat pe creier, da limbi mai departe PDL-listilor inainte sa se stearga pe cur, oare PDL-listi stiu cumva ca trebuie sa se stearga pe cur. Nu stiu reprezentanti carui partid care au fost la guvernare au mai construit terenuri de fodbal in panta si telegandole unde nu canta nici cucul, idiotule. Sunt de acord canici cei din atuala putere nu sunt buni.

  5. Cri Răspunde

    Eu o sa votez PER – pana acum am votat PDL.
    Cu toate ca o stimez pe dna Macovei si rezultatele dansei, si cred ca merita in continuare sa fie in PE, nu pot sa gerez prin votul meu blatul facut de PDL in opozitie. O increngatura de hoti care se ascund dupa cateva figuri care au o buna reputatie, cum este dna Macovei.
    Politica iti influenteaza viata, nu poti sa-i ignori pe politicieni. Ori, in clipa de fata, clasa politica este un sistem mafiot, care controleaza cine poate candida si, in felul asta, se asigura ca in functii ajung tot oameni ca ei. Fac doar cateva exceptii, atragand si oameni mai onesti pe care-i mai scot in fata la alegeri, dar avand grija ca acestia sa nu poata face prea mult, fiind contracarati de marea masa de corupti.
    Cel mai important lucru este sa spargem acest monopol, cata vreme aceiasi oameni decid cine le vor fi urmasii, nu se vor schimba prea mult lucrurile.

  6. Ana Hritcu Răspunde

    SUCCES SI SA VA AUDA DUMNEZEU,DOAMNE OCROTESTE-I PE ROMANI. !!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.