Pilaf cu praz si roşii

8 aprilie 2014 | 1 comentariu

pilaf cu praz si rosiiIngrediente:
– praz 1 buc. mare (175 g)
– ceapa 1 buc. mare (130 g)
– orez cu bob rotund (200 g)
– ulei 3 linguri
– rosii 3 buc. (310 g)
– supa de legume 700 ml (dintr-un cub concentrat)
– sare, piper

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Incingeti uleiul intr-o cratita care poate fi bagata in cuptor si caliti ceapa, taiata felii. Adaugati prazul curatat, spalat si taiat rondele. Separat, pregatiti 700 ml de supa de legume dintr-un cub concentrat. Cand prazul s-a inmuiat, puneti orezul, spalat si scurs. Lasati-l cateva minute, pana cand devine translucid. Adaugati rosiile taiate cubulete.

Turnati 600 ml de supa, potriviti de sare si puneti un pic de piper. Bagati cratita in cuptor si lasati 40-50 de minute sau pana cand orezul este fiert. Verificati din cand in cand si, daca nu mai are suficienta zeama, completati cu supa ramasa.

Puteti servi pilaful cald, dar si rece.

Calorii: 108 kcal / 100 g.

Etichete:

Categorie: Gastro

Comentarii (1)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  1. Erdei Dorel spune:

    Adica inchipuiti-va felurile de mancare gata mestecate, pline cu saliva si plutind in stomac intr-o mare interna de acid! APETISANT!
    GASTRO- Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) stomac”, „de stomac”, „gastric”. [Var. gastr-, gastero-. / < fr., it. gastro-, cf. gr. gaster < gastros – stomac].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest