Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

Prim ajutor la Tarna Mare, cu sprijinul Crucii Roşii

proiect Crucea Rosie (10)Crucea Roşie Satu Mare implementează un proiect prin care o familie din Tarna Mare le va oferi prim ajutor consătenilor în caz de nevoie. Lansarea acestui proiect a avut loc astăzi la Palatul Administrativ, participând subprefectul Altfatter Tamas, şeful ISU, Gheorghe Dan, primarul comunei Tarna Mare, Monica Sobius şi cei implicaţi în proiect.

Directorul Crucii Roşii, Rodica Borlan a spus că familia Rodica şi Florin Paul  fost instruită şi dotată cu o trusă de prim ajutor formată din un tensiometru, un glucometru, un EKG cu servicii de telemedicină. Totodată au mai fost instruiţi 10 voluntari din comună. Rodica Paul va interveni în caz de urgenţă până la sosirea ambulanţei. Importanţa acestui voluntariat a fost salutată de toţi participanţii, cu atât mai mult cu cât ambulanţa ajunge cu întârziere la unele cazuri, în special în iernile grele.

Cel mai bine primit a fost aparatul EKG ce trimite datele spre interpretare, prin telefon, unui medic cardiolog din Bucureşti care interpretează rezultatele şi spune pe loc dacă pacientul are probleme grave, a suferit un infarct, preinfarct sau doar un atac de panică.

La finalul prezentării a avut loc o demonstraţie, subiect fiind unul dintre voluntarii Crucii Roşii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.