Principele Nicolae s-a întâlnit cu conducerea judeţului

10 aprilie 2014 | 2 comentarii

Alteta Sa Printul Nicolae2În perioada 7-10 aprilie 2014 Alteța Sa Regală Nicolae, Principe al României efectuează o vizită în judeţul Satu Mare.

                   Alteţa Sa Regală Nicolae, Principe al României a venit luni la Satu Mare aterizând pe Aeroportul Internaţional Satu Mare. Luni a vizitat Colegiul Naţional Doamna Stanca, un liceu de elită a judeţului, unde, Alteţa Sa a fost primită de elevii instituţiei de învăţământ îmbrăcaţi în port tradiţional cu pâine şi sare. A vizitat câteva săli de clasă şi i-a fost pregătit un scurt moment artistic.  Principele Nicolae al României s-a întâlnit cu prefectul judeţului Satu Mare Eugeniu Avram şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef, directorul CJCPCT Felician Pop care i-au prezentat judeţul Satu Mare, clădirea Palatului Administrativ şi au evocat amintiri despre întâlnirea cu regele Mihai I. Seara de luni a mai cuprins un concert la Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare, unde Alteţa Sa s-a delectat cu un program oferit de Trio Consonantia.    

                   Marţi, programul a început cu o vizită la Turnul Pompierilor de unde Principele Nicolae a putut vedea tot oraşul. Programul a continuat cu vizitarea Castelului Karolyi din municipiul Carei, a criptei familiei Karolyi din  localitatea Căpleni şi s-a încheiat în localitatea Ianculeşti, în Ţara Moţilor, unde Principele a stat de vorbă cu oamenii, s-a bucurat de programul artistic şi a servit plăcinte moţeşti.

                   Miercuri, ASR Nicolae a vizitat Palatul Episcopal Romano-Catolic, Biserica Ordotoxă „Adormirea Maicii Domnului” şi a plecat la Negreşti Oaş pentru a vedea portul şi tradiţiile din Ţara Oaşului. A servit tradiţionalele boace şi pită de mălai, a urmărit spectacolul artistic şi a stat de vorbă cu meşterii populari.

                   Principele Nicolae îşi continuă vizita joi, 10 aprilie, participând la o întâlnire cu mediul de afaceri ce va avea loc la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare – intitulat „Calitatea mediului de afaceri şi creşterea economică”.

Sursa: Consiliul Judeţean

Etichete: , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (2)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. satmarean spune:

  A putut Karate Kid-stef sa rateze ocazia de a se poza? Saracul principe daca ar sti cu cine s-a pozat,s-ar spovedi! HA! HA!

 2. altul spune:

  HOP! HIP!HOP! si stef.Se putea altfel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest