Ultima actualizare: azi, 10:14

Kiss Bertalan Cristian, Illyes Dalma Maria, Satu Mare
Locale

Sătmărenii dansează la campionate

În acest week-end, au avut loc mai multe competiții în lumea dansului, unde Satu Mare  a fost reprezentat cu succes, sătmărenii venind cu diplome acasă.

În Arad a fost organizat Campionatul Naţional de 10 Dansuri – 2014, ceea ce înseamnă că s-au punctat “la comun” atât dansurile standard cât și cele latino al perechilor care dansează toate cele 10 dansuri și nu doar una din secţiuni. Perechea sătmăreană Kiss Bertalan Cristian – Illyes Dalma Maria a obținut nu mai puțin decât titlul de vicecampion național la categoria Seniori, în culorile clubului sportiv “Rus Team Baia Mare”.

Tot la Arad a fost organizată și competiția Cupa Aradului ajunsă la ediția  a V-a în acest an. La acest concurs aceeași pereche de seniori și-a încercat norocul la categoria superioară, cea de Adulți (16-35 ani) la categoria de clasă “E” la dansurile standard, unde au reușit să se califice în finală și urce pe ultima treaptă a podiumului obținând un onorabil loc 3, iar la categoria Open Basic Standard au reușit să obțină participarea în finală şi un loc 5.

În aceeași perioadă, la Cluj Napoca a avut loc Campionatul Naţional de Rueda de Casino – ediţia a 5-a, competiție pe ritmuri de salsa cubana unde 6-10 perechi de dansatori formează un cerc și executa figuri și schimb de locuri într-un ritm amețitor. La această competiţie sătmăreanul Illyes Benjamin împreună cu partenera Laura Picovici au fost desemnați liderii grupului şcolii clujene “Bailarte”, iar cu coregrafia creată împreună cu cele șase perechi au reușit să obțină titlul de vicecampioni naționali.

De menţionat că în acest weekend dansant prolific pentru sătmăreni, atât mama (Illyes Dalma Maria) cât şi fiul ei (Illyes Benjamin) au obţinut titlul de vicecampion în același timp, în oraşe diferite, în ramuri diferite ale dansului.

Un comentariu

  1. Elena Maruta Răspunde

    Felicitări! La cât mai multe (şi mai înalte) locuri pe podium! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.