Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Teatrul de Nord: Spectacolele Woyzeck Transylvania și Take Ianke și Cadîr în 29 și 31aprilie

Woyzeck 1Secția română a Teatrului de Nord prezintă marţi, 29 aprilie 2014, ora 18.00, în Sala Mare a Casei de Cultură, la spectacolul  „Woyzeck Transylvania”,  adaptare după Georg Büchner, în regia lui Marcel Țop, scenografia Anca Cernea. 
Spectacolul este realizat în colaborare cu Casa Orășenească de Cultură Negrești Oaș și Muzeul Satului Negrești Oaș, cu participarea extraordinară a solistei de muzică populară Maria Tripon. 
Din distribuție fac parte actorii: Radu Botar, Dorin C. Zachei, Tibor Székely, Vasile Blaga, Vlad Mureșan, Cristian Iorga, Vlad Chico, Cosmin Domnișan, Sergiu Tăbăcaru, Andrei Stan, Alexandra Odoroagă, Carol Erdos, Valeriu Doran, Rora Demeter, Ioana Cheregi, Andreea Mocan, Anca Dogaru, Sorin Oros, Lidia Cuteanu, Dorina Nemeș, Alina Negrău și Pfeiffer Lászlo, Ioan Danciu. 
Muzicanți: Vasile Solomon, Ioan Rus, Szabo Vincze, Ghereben Ioan.

Woyzeck-ul Teatrului de Nord este povestea alegorică a est europeanului zvârlit cu forța, cu nevastă, cățel și purcel, în Comunitatea Europeană. Grecul, românul, bulgarul, țiganul, sârbul pus la îngrășat cu forța, pus la lustruit, șmirgheluit, pentru a fi în conformitate cu normele occidentale, europene. Într-o Europă care pare să uite din ce în ce mai mult, ca suntem diferiți, că în asta ne stă farmecul, că nu putem fi cu toții nemți, că unii dintre noi suntem mai nebuni, alții mai leneși, alții mai fataliști, mai pesimiști, mai proști, mai naivi, mai bahici, mai mohorâți, mai extremiști, mai entuziaști. (Marcel Ţop)

Bilete se găsesc la Agenția teatrală, str. Horea nr. 6 și la Casa de Cultură (înainte de începerea spectacolului). 
Preț bilet: 18 lei pentru adulți, 12 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

Take.În 30 aprilie 2014, ora 17.00 se rejoacă comedia  Take, Ianke Și Cadâr de Victor Ion Popa, regia artistică: Andrei Mihalache. Din distribuție fac parte actorii: Radu Botar, Stelian Roșian, Ionuț Mateescu, Dorina Nemeș, Andrei Stan, Adriana Vaida, Vasile Blaga, Tibor Székely, László Pfeiffer, Iuliu Kecskés, Ioan Danciu, Marius Bîte, Marius Roman, şi Szabo István.

”Take, Ianke și Cadâr” este o comedie ”pe cinste”!… Dar și o oglindă grotescă în care ar trebui să ne privim uneori, mai ales atunci când devenim prea înverșunați pentru fărâma de timp ce ne-a fost dată să trecem pe-acest pământ! (Andrei Mihalache)

Este valabil abonamentul ”Vasile Savinescu”

Preț bilet: 18 lei pentru adulți, 12 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.