Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Trenul Satu Mare – București a întârziat trei ore din cauza grevei spontane

garaProtestul spontan al angajaților CFR  Mișcarea Comercială la nivel național s-a desfășurat astăzi între orele 7 și 9. În acest timp aceștia și-au întrerup voluntar activitatea, fiind nemulțumiți de nivelul salarizării și de condițiile de muncă.

Aproximativ 600 de trenuri de călătorie nu au circulat la nivelul tării, înregistrând-se întârzieri între 60 și 180 de minute. Un tren de la Satu Mare care trebuia să ajungă în Gara de Nord  a avut cea mai mare întârziere, respectiv trei ore.

Angajații CFR Satu Mare s-au declarat nemulțumiţi de salariile prea mici, specificând faptul că deși sunt bugetari, de cinci ani nu le-au fost mărite salariile. Totodată, aceştia au mai precizat că nu au un lider de sindicat care să îi reprezinte la nivel local.

Potrivit președintelui Federației Mișcarea Comercială, Gheorghe Frățică, prin această acțiune se dorește a fi un avertisment transmis conducerii CFR și Ministrului Transporturilor. Toți reprezentanții CFR Infrastructură și CFR Călători se vor întâlni, urmând ca în decursul acestei zile să participe la o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Dan Şova, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă angajații din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.