Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

14 copii din Medieșu Aurit au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Toxiinfectie alimentara, elevi Odoreu (24)

UPDATE, ora 15:30 – DSP Satu Mare a delegat o echipă mixtă de inspectori de specialitate pentru efectuarea anchetei epidemiologice la Grădinița cu Program Prelungit din Medieșu Aurit, în urma apariției focarului de toxiinfecție alimentară.

Inspectorii au recoltat probe din alimentele consumate de către copii din meniul servit în ziua 7 mai, ciorbă de perișoare și cartofi cu ficăței, pentru examenele de laborator. Au fost identificați 46 de copii consumatori, 14 s-au prezentat la spital, iar în prezent au mai rămas doi copii sub observație la Spitalul de Boli Infecțioase.

Miercuri, între orele 19.00 și 23.30, la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Satu Mare s-au prezentat un număr de 14 copii, veniți cu ambulanța sau mijloace proprii, cu simptomele unei toxiinfecții alimentare.

Copiii, cu toții preșcolari, domiciliați în Medieșu Aurit, cu vârste cuprinse între 1 an și 11 luni și 6,5 ani, s-au prezentat la urgență cu grețuri, dureri abdominale,  vărsături iar unii dintre ei aveau scaune diareice. 

Imediat după anunțarea evenimentului, la nivelul SJU Satu Mare s-a constituit o echipă operativă alcătuită din conducerea Spitalului și medici pediatri cu specialitatea boli infecțioase. Evenimentul  a fost adus la cunoștința Consiliului Județean și Prefecturii. Șefii acestor instituții, președintele Adrian Ștef, respectiv prefectul Eugeniu Avram au fost la spital pentru a se interesa de starea de sănătate a copiilor.

Pentru  opt dintre copii, cu forme ușoare de deshidratare, s-a luat măsura internării în secția de Boli Infecțioase, iar restul de șase, după ce au primit îngrijiri în Unitatea de Primire Urgențe, au fost lăsați la domiciliu.

Conform protocoalelor existente, a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară.

2 comentarii

  1. calin Răspunde

    Acest fapt se datoreaza proastei gestiuni a viceprimarului IANCU nu conteaza in ce conditii de igiena se pregateste mincarea s-au pretul platit ,singura conditie ca cel ce distribuie sa fie PSDist,,

  2. ion Răspunde

    La gradinita sint salariati care raspund de copii , de mincare. crezi ca trbuie sa deguste mincarea in fiecare zi primaru sau vicele ? Pacat de copii ,iar cei vinovati indiferent care sint sa fie sanctionati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.