Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Autorităţile locale din Satu Mare susţin programul de terapie prin horticultură

gradinarit-2Asociaţia Stea desfasoara în perioada aprilie – iunie 2014 la Satu Mare o serie de acţiuni în vederea obţinerii în concesiune a unui teren de minim 800 mp pentru amenajarea unei grădini şi a unui solar profesionist, necesar implementării unui program de terapie prin horticultură ce urmează să sprijine integrarea socio-profesională a 42 de persoane fără adăpost.

Acest program reprezintă elementul central al proiectului intitulat „Start pentru incluziune socială prin muncă”, pe care Asociaţia Stea îl implementează în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro), beneficiind de o finanţare nerambursabilă în valoare de 62.091,92 Euro.

Realizarea proiectului se bazează pe obţinerea suportului comunităţii sătmărene în primul rând prin asigurarea terenului necesar desfăşurării activităţilor de grădinărit, acesta fiind spaţiul unde beneficiarii  proiectului urmează să îşi dezvolte nu doar competenţe specifice cultivării plantelor în regim ecologic, ci mai ales abilităţi de viaţă necesare integrării în muncă.

Având în vedere impactul benefic pe care proiectul urmăreşte să-l genereze la nivel comunitar, Asociaţia Stea, cu sprijinul Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, a solicitat factorilor de decizie şi autorităţilor sătmărene posibilitatea alocării unui teren din spaţiul public în vederea implementării acestui proiect. Această iniţiativă s-a bucurat încă din primul moment de susţinere din partea conducerii Primăriei Satu Mare, care a identificat deja o posibilă locaţie potrivită şi urmează să propună Consiliului Local al municipiului Satu Mare să accepte concesionarea respectivului teren către Asociaţia Stea pe o perioadă de 5 ani.

 „Acest proiect reprezintă o oportunitate importantă de schimbare pentru oamenii fără adăpost care îşi doresc să se integreze în societate asigurând posibilitatea sprijinirii lor printr-un proces de evoluţie de la stadiul de persoană care depinde de mila şi ajutorul celor din jur, la persoană ce lucrează şi contribuie la buna funcţionare a societății.

Ne bucurăm mult de faptul că autorităţile locale au promis să susţină această iniţiativă şi îi mulţumim domnului primar, Dorel Coica, pentru suportul său”, a declarat Cristina-Maria Bala, managerul proiectului şi director al Asociaţiei Stea.

Sursa: Asociația Stea 

Un comentariu

  1. Ivan Teofilia Răspunde

    Felicitari Asociatia Stea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.