Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru infracţiuni silvice

taiere arboriÎn cursul zilei de ieri poliţiştii Secţiei Negreşti-Oaş au organizat şi desfăşurat pe raza localităţii Huta Certeze o acţiune în vederea prevenirii tăierii ilegale şi furtului de material lemnos.

În acest context au depistat un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Moişeni, care ar fi tăiat şi sustras un arbore de esenţă fag, nemarcat în regim silvic , cu dimensiunea la cioată de 50×50 cm, de pe proprietatea unui consătean al său, situată pe raza localităţii Huta Certeze , pe care l-a transportat la domiciliul său.

De asemenea a fost identificat un alt bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Certeze, care şi el ar fi tăiat un arbore de esenţă fag cu dimensiunea la cioată de 60×80 cm dintr-o altă zonă al localităţii Huta Certeze.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale, bănuiţii fiind cercetaţi în stare de libertate conform Legii 46/2008, în primul caz bărbatul este cercetat  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăierea fără drept de arbori şi furtul de arbori, iar în cel de-al doilea pentru tăiere fără drept de arbori.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.