Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Jandarmii au făcut demonstrații la Școala Gimnazială Ion Creangă

Scoala Ion Creanga-1Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Compartimentul Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, a desfăşurat  în data de 20 mai 2014 activităţi preventiv informative în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor” la Şcoala Gimnazială Ion Creangă. La activitate au participat sublocotenentul Herman Ioan, plutonier major Buc Sorin și elevii claselor V-VIII.

Activitatea a debutat  cu expunerea tipurilor de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul cetăţenilor.

 În acest sens jandarmii le-au vorbit copiilor despre rolul, importanţa şi locul Jandarmeriei în cadrul forţelor de ordine publică, despre preocuparea instituţiei pentru asigurarea unui climat de normalitate pentru elevi şi cadre didactice.

De asemenea, elevii au fost informaţi referitor la  faptele de violenţă, la formele acesteia, fiind aduse în discuţie faptele de natură penală  şi contravenţională cel mai frecvent întâlnite în cadrul instituţiilor de învăţământ.

Elevii au fost provocaţi să identifice acte şi forme de violenţă în jurul lor, acasă, la şcoală, pe drumul spre şcoală, în cercurile de prieteni, pe net sau la televizor.

Totodată aceștia au primit materiale informative din partea jandarmilor, au vizionat filmuleţe de prezentare a misiunilor Jandarmeriei,  au adresat o multitudine de întrebări jandarmilor şi, şi-au exprimat opiniile asupra aspectelor prezentate, reînnoind invitaţia jandarmilor la alte activităţi similare.

Sursa: Jandarmeria Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.