Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Liceele sătmărene își prezintă ofertele educaționale la Grand Mall Satu Mare

targul liceelor satmarene (65)Lansarea evenimentului ”Târgul educației” aflat la ediţia a II-a a avut loc astăzi la Grand Mall Satu Mare. 22 de licee sătmărene din județul Satu Mare și-au prezentat ofertele educaționale pentru viitorii absolvenți ai claselor a  VIII-a.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de către oficialitățile sătmărene, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, primarul Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici, reprezentantul Instituției Prefectului, Mircea Ciocan, directorul AJOFM, Marcel Marușca și organizatorul acțiunii, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, Sânziana Cristea.

Este un eveniment important pentru județul nostru și sistemul educațional Satu Mare. Felicit Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean pentru resurse și asistență educațională, pentru faptul că sunt consecvenți și își continuă proiectele. Proiectele bune care sunt adresate vouă dragi elevi trebuie să continue. În primul rând educația este un pact care l-am legat noi toți, că suntem societate civilă, că suntem părinți, cadre didactice, autorități locale, toți trebuie să continuăm dezvoltarea sistemului de învățământ de la noi din județ și să oferim tuturor elevilor condiții optime pentru educație”, a declarat Adrian Ștef.

Impresionat de munca pe care au depus-o cadrele didactice și elevii sătmăreni, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica a ținut să adreseze câteva cuvinte de încurajare elevilor prezenți.

Am rămas încântat de ceea ce am văzut astăzi, avem o ofertă foarte bogată și mă bucur că deja se aplică Învățământul Dual pe care noi îl promovăm atât la nivel de municipiu cât și la nivel județean. Transmit elevilor să se orienteze foarte bine pentru meseriile care sunt nevoie astăzi pe piața munci” a declarat Dorel Coica.

Acțiunea s-a derulat  în cadrul Campaniei de orientare vocaţională „Îmi construiesc viitorul”, derulată în aprilie-mai în toate şcolile din judeţ, campanie iniţiată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare.

Noi am venit în toată această campanie cu ideile, dar nu am fi putut să realizăm nimic dacă cadrele didactice nu concretizau aceste idei. Doresc cadrelor didactice din învățământul liceal să aibă parte de elevi potriviți pentru profilurile de specializare pe care le oferă, iar elevilor claselor a -8-a le doresc mult succes”, a declarat Sînziana Cristea.

Elevii prezenți au avut prilejul de a urmări ofertele educaționale ale fiecărui liceu din județul Satu Mare, atât pentru învățământul liceal cât și profesional, pentru anul școlar 2014-2015, aceasta fiind o decizie importantă pentru cariera pe care și-o doresc în viitor. 22 de licee sătmărene au pus la dispoziție toate informațiile necesare precum și demonstrații practice ale elevilor înscriși în liceele respective.

”Târgul educației” se desfășoară  la etajul 2 în incinta clădirii Grand Mall în intervalul orelor 10.00 – 18.00. la eveniment sunt așteptați elevii claselor a VIII-a precum și părinții acestora.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.