Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, laudă APIA şi APDRP Satu Mare

daniel constantinAflat în vizită la Satu Mare, alături de premierul Victor Ponta, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a lăudat APIA şi APDRP Satu Mare, pentru activitatea din acest an.

Mâine se încheie campania de primire de cereri şi am discutat cu directorul de la APIA, lucrurile sunt în regulă, nu mai aveţi acele întârzieri sau aglomeraţii pe care le-aţi avut anii trecuţi, oamenii au început să vină şi să depună la timp. Vreau să-i felicit şi pe colegii de la Agenţia de Plăţi pentru că au reuşit să plătească anul acesta la timp, ne-au ajutat şi pe noi la nivel central. În lunile ianuarie şi februarie s-au făcut plăţile directe, au mai rămas cei cu pachetul 4 şi 7. Cred că am ajuns la nivel de performanţă şi cu APDRP, cred că schimbarea de anul trecut a fost importantă. Regiunea aceasta este poate cea mai harnică din punct de vedere al numărului de proiecte. Există un deficit foarte mare de personal şi cred că s-a rezolvat anul trecut atunci când am acordat 21 de posturi. Acum proiectele se evaluează mult mai rapid”, a declarat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a vizitat și pensiunea turistica „La Conac”, care a implementat un proiect european în valoare totală de peste 540.000 de euro. Prin măsura 313 a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR), beneficiarul a primit fonduri nerambursabile în valoare de 200.000 euro pentru construirea unei noi pensiuni turistice clasificată cu 3 stele și cu o capacitate de cazare de 26 de locuri.

În scopul promovării culturii tradiționale, holul de așteptare al pensiunii va fi amenajat cu obiecte tradiționale specifice zonei prelucrate manual de către meșterii olari din zona Sătmarului.

Prin proiect se vor crea și 4 locuri de muncă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.