Ultima actualizare: azi, 09:33

Gheorghe Florin Cârciu
Locale

Misteriosul sătmărean de pe lista Partidului Ecologist care are peste 100 de angajaţi în Paris

Gheorghe Florin Cârciu

Gheorghe Florin Cârciu

Sătmăreanul Gheorghe Florin Cârciu este candidatul de pe locul 2 a Partidului Ecologist Român (PER) pe lista de europarlamentari. Chiar dacă pe plan politic judeţean numele său nu spune prea multe, în zona Oaşului este destul de cunoscut, dar mai ales în localitatea natală Bixad. PortalSM vi-l prezintă pe Gheorghe Cârciu.

Gheorghe Florin Cârciu este un sătmărean în vârstă de 41 de ani, stabilit de 20 de ani în Paris, şi constant vine acasă, în Bixad. A făcut politică doar la nivel local având și un mandat de consilier local tot din partea Partidului Ecologist. A plecat din țară imediat după terminarea liceului, în 1992, pentru o perioadă scurtă de un an, apoi a revenit în țară, dar văzând că nu s-a schimbat nimic, că nu sunt locuri de muncă, a plecat din nou spre Paris. Lucrează de peste 20 de ani în Franța, având propria firmă de construcții cu peste 100 de angajați.

Viaţa lui a fost împărţită în două, între Paris şi Ţara Oaşului, implicându-se în viaţa comunităţilor locale din care face parte.

Viața mea a fost împărțită între Paris și Satu Mare. M-am implicat continuu în viața comunității mele locale. Apropierea mea de politică este datorată lui Radu Moraru. După ani și ani de discuții, s-a născut ideea de a face ceva concret, că trebuie schimbată în bine România. Vreau să fac ceva mai mult pentru cei din jurul meu. Dacă am făcut tot timpul ceva pentru comunitatea mea din postura de simplu cetățean, din postura de europarlamentar vreau să fac mai mult pentru România. Nu promit nimic, e ușor să citești o listă și a asculta tot felul de promisiuni. Eu nu promit nimic. Eu voi trece la fapte, pentru a mă putea uita dimineața în oglindă la mine și să nu fiu nevoit să-mi plec capul în fața nimănui”, a spus Gheorghe Cârciu.

Lista PER este deschisă de binecunoscutul jurnalist Radu Moraru, care a intrat în politică nevoit, pentru că nu mai are cine să intre în politică, considerând că ”toți sunt mânjiți sau prea lași și fricoși”. Lista propusă de „Naşul” este una cu cetățeni simpli, așa cum este și Gheorghe Cârciu, un om care a fost nevoit să muncească în țări străine, departe de casă, asemenea oșenilor.

Jumătate din viața mea este legată de Țara Oașului. Am mulți prieteni adevărați aici, am un fin în Țara Oașului, un preot cu mult har și credință și un prieten care-mi este ca un frate, Gheorghe Florin Cârciu, Gică al nostru, un om foarte credincios. Eu, Radu Moraru și Gheorghe Florin Cârciu, din Țara Oașului, suntem primii doi pe listă, cu șanse sigure de a reprezenta România în Parlamentul European. Când văd ce au făcut politicienii din această ţară frumoasă şi bogată, când văd că milioane de români sunt izgoniţi să muncească în ţări străine, simt că trebuie să fac ceva pentru neamul nostru, în afară de ce am făcut în presă în ultimii 20 de ani”, ne-a declarat Radu Moraru.

Partidul Ecologist Român aduce în faţa alegătorilor oameni care au construit ceva într-o lume străină.

Avem nevoie de oameni care au construit ceva într-o lume străină de ei, care de 50 de ani a evoluat și noi de 20 de ani stăm. Oamenii din România au reușit. Aveți în fața dvs. exemplul unui om care a reușit la Paris, aveți pe listă oameni care au reușit în Grecia sau Germania. Propunem oameni interesați nu de politică ci de actul de guvernare. Europarlamentarul PER va trebui să se implice în proiectele europene, de a avea consilieri deștepți așa cum are în mediul privat, de a urmări ce se întâmplă, de a ține legătura cu comisarii europeni și atenție 2014 este pentru prima dată când Parlamentul European va numi președinții comisiei europene. El mai are rolul să-i tragă de mână pe politicienii români”, a afirmat Dumitru Bădrăgan, preşedintele delegat al Partidului Ecologist.

Românii plecaţi în străinătate muncesc din greu, iar imaginea stricată a acestora nu e una cu care să ne mândrim. Totuşi, Gheorghe Cârciu, după 20 de ani de „exil economic”, consideră că politica din România este prost văzută dincolo de graniţele ţării.

Situația în care ne găsim nu e una dorită. Vindem o imagine a României stricată, murdară. Românii în Franța sunt văzuți rău din punct de vedere politic. Românii de rând sunt văzuţi bine și foarte bine, sunt priviţi ca oameni normali, care știu să muncească, cu valori în toate domeniile. România stă pe un bulgăre de aur din punctul astă de vedere, are oameni competenți, frumoși la suflet. Asta ar trebui să promovăm în Europa. Orice pădure are uscături, dar românii sunt bine priviți afară”, consideră Gheorghe Cârciu.

Având în vedere că se presupune o prezenţă slabă la votul pentru europarlamentare, Gheorghe Florin Cârciu transmite sătmărenilor că au datoria morală de a ieşi la vot pentru a nu face loc maşinăriei de vot şi să-şi asume exercitarea votului.

Sătmăreanul ca și orice cetățean de rând are datoria morală să iasă la vot. Să voteze pe cine crede el de cuviință, să nu se lase influențat de plocoanele mărunte și meschine care se practică în România. Să-și asume exprimarea votului, atâta timp cât votăm azi ceva, mâine să nu ne plângem. Pe ăștia i-ai votat cu ăștia să defilezi înainte patru ani. Să nu stea în casă, pentru că se face loc mașinăriei de vot”, a transmis Gheorghe Cârciu.

Radu Moraru, zis „Naşul” şi Gheorghe Florin Cârciu din Ţara Oaşului sunt primii doi pe lista de europarlamentari ai Partidului Ecologist Român, sub sigla BRADUL şi aflaţi pe poziţia 12 pe buletin de vot.

Sub sloganul „Un brad votezi, un politician pensionezi”, cei doi candidaţi îi aşteaptă la vot pe toţi oşenii din România şi străinătate, indiferent că vorbim de Franţa, Italia sau Statele Unite ale Americii.

2 comentarii

  1. sisi Răspunde

    Votati psd-cel mai consecvent partid! de aceea am ales psd ca ma lasa sa fur in liniste!Am sa-l duc si pe cumnatu cu mine stef,dar inca nu poate ca isi pierde functia . Votati partidu care te lasa sa furi-psd!

  2. FIZICALIPT Răspunde

    https://www.facebook.com/dali.leon.3

    il cunosc pe acest DOMN din Romania si France

    am lucrat la el in Paris

    este Viagra din zona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.