Ultima actualizare: azi, 11:14

Locale

A votat „dintr-o eroare” deşi avea dreptul şi a scăpat de sancţiune

BEJ Colegiul 2 (3)Un membru în secția de votare nr. 23 din municipiul Satu Mare, reprezentantul unui partid în acea secție, a reușit să voteze pentru desemnarea deputatului în Colegiul 2 deși avea acest drept, el având domiciliul pe raza altui colegiu. Evenimentul a avut loc duminică dimineața și a fost sesizat imediat de ceilalți membri ai secției.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Satu Mare, judecătorul Mihai Coman Gelu, a spus astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că persoana respectivă nu a fost sancționată deoarece nu a comis fapta cu intenție. Buletinul de vot a fost depus în urnă și numărat la deschiderea urnelor, nemaiputând fi anulat.

“A fost o eroare umană, nu a afectat şi nu are cum să afecteze întregul proces electoral. Ca urmare, câtă vreme votul a fost depus în urnă, nu a mai putut să fie realizată niciun fel de altă operaţiune. Votul acela a fost cuprins în rezultatul final, nu a influenţat procesul electoral. Nu s-au luat sancţiuni. S-a constatat din întreaga activitate că este vorba despre o eroare umană care nu are la bază intenţie, este doar o scăpare, nu necesită sancţionarea nici contravenţională, nici de altă natură.”, a declarat preşedintele BEJ.

Un comentariu

  1. farfuridi Răspunde

    bai portal, invatati sa va exprimati. voi ati citit titlul inainte de a-l publica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.