Ziua Europei sărbătorită la Satu Mare (Galerie Foto)

9 mai 2014 | 18 comentarii

Ziua Europei 2014 (135)Ziua Europei a fost sărbătorită astăzi la Satu Mare, autoritățile locale pregătind un șir de evenimente.

Prima acțiune dedicată Zilei Europei a fost desfășurată la Instituția Prefectului, unde au fost invitați să participe la simpozionul Europa 2020, conducerea Prefecturii, a Consiliului Județean, instituțiile județene, precum și elevi ai liceelor sătmărene.

Instituția Prefectului în colaborare cu Inspectoratul Școlar, Agenția Pentru Protecția Mediului și cu sprijinul partenerilor  Asociația Camera Meșteșugarilor și Asociația Economică Germano Română a lansat o provocare tinerei generați sătmărene, Competiția Eurotehnicus.

Aflat la prima ediție, proiectul  ”Competiția Eurotehnicus”  este un concurs între liceele din Satu Mare în domeniul inovării, cercetării și creativității tehnice. În cadrul acestei competiții se va urmări realizarea unui prototip funcțional care să conțină cel puțin un element în mișcare sau care să emită energie sub orice formă.

De asemenea se urmărește implicarea tinerei generații în problemele comunității fiind un pas înainte în atingerea celor cinci obiective majore ale Uniuni Europene privind ocuparea forței de muncă, inovarea, educația, incluziunea socială și mediul ecologic.

Manifestările au continuat la Monumentul Ostașului Român unde instituțiile județene și reprezentanții tuturor partidelor politice, inclusiv Uniunea Social Liberală, au participat la oficierea unui scurt serviciu religios în memoria celor căzuți pe front în cel de-al doilea Război Mondial. Participanții, rând pe rând, au depus coroane pe platoul din fața monumentului, urmând să asiste la defilarea gărzii de onoare. În urma gărzii de onoare au apărut doi tineri care au trecut prin fața celor prezenți cu o barcă pneumatică în care era fotografia premierului Victor Ponta, fiind o acțiune neanunțată la acest eveniment.

 

Etichete: , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (18)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. modista spune:

  Poate o invata cineva pe madam Papici cum sa se imbrace la o ceremonie oficiala ca apare mereu un tinute gen “tipa de pe centura”.

 2. onoare ? respect ? dragoste de neam? spune:

  din pacate cei care conduc acest sat mare nu au reusit sa inteleaga ce inseamna o sarbatoare…..(nu doar coroane )…..de ce nu se poate organiza o sarbatoare,?????………..,,vezi orase din Romania unde in centrul orasului se aude muzica de fanfara sau chiar spectacole in aer liber….sa simta toti cetatenii ca este sarbatoare si nu un circ electoral….

 3. Aur11 spune:

  Reprezentanti PSD mereu cei mai numerosi !!!!!

 4. adana spune:

  Prin numarul mare de reprezentanti PSD prezenti si la acest eveniment au dat dovada ca sunt “mândri sa fie români”, asa cum spune si sloganul partidului.

 5. Kovacs spune:

  Hellou aia numerosi sunt Partidul Miscarea Populara care face schimbarea. Iar ceilalti erau PSD+UNPR+PC. Trei partide adunate se lupta cu Partidul Miscarea Populara.
  Iar cu mandria lasati-o balta poate desigur mandria subiectiva si falsa a unor psd-isti blatisti.

 6. ULTRAS;PMP spune:

  PMP PMP PMP

 7. CRISTI spune:

  MADAM PAPICI SA PREZENTAT LA SARBATOARE ECHIPATA IN SACOU ROSU , OARE SA FIE UN SEMNAL DE TRADEREA

 8. betiv spune:

  Va dati seama babtan depune coroane. Jos psd jos govor jos analfabetul babtan

 9. cenzura? autocenzura? spune:

  nu apare poza cu cei 4 de la sri care au depus coroane!

 10. dorica spune:

  Hopa!!!!!!!!lispeste GOVORICA…intrebare/intrebatoare…..Oare de ce ??? sa-l fi apucat frica sqau rusinea????

 11. co i. ca. moi ca spune:

  Lipseste o putoare,un mincinos un gargaragiu,satmarenii il injura si-l blesyeama .mai ales cei care l-au votat ,mars inapoi in oltenia sau la manechina prosta de la Mondiala(cunascatorii stiu )

 12. betiv spune:

  Lui govorica i se pregateste schimbarea din psd.aducerea gelatului o sa doare. Ce ne facem cu babtan?

 13. un cal spune:

  Ma intrb griga de ce nu mai posteaza???? Macar cit mai este liber,pntr ca din puscarie nu o sa poata posta

 14. Satmareaniiii spune:

  Votam pe 25 Mai Babasan Sergiu!!!lupta Sergiu nu te lăsa intimidat de amenintarile zgovoristilor!!se tem ca vor pierde ciolanul!!satmarenii te susțin!!

 15. Satmar spune:

  Da ce caută in Poza Silaghi împreuna cu PNL??mai asta nu mai știe ce vrea..vrea sa scape de mititica asta e sigur!!pribabil vrea sa deruteze oamenii..oricum nu’i mai poate păcăli pe sătmăreni care i’au dat votul si i-a trădat!!

 16. Toader spune:

  Silaghi nu mai poate pacali satmarenii din Colegiul 2. A fost votat o data…Trecand la PSD si din cand in cand intalnindu-se cu reprezentantii PNL din zona Colegiului 2, la CEPROM,ultima data,unde au fost circa 40 de penelisti, arata disperarea acestuia. Silaghi merita un mandat, dar nu de parlamentar….

 17. iubi spune:

  lovestory PSD cu UDMR caremerg mana in mana si se sustin unii pe altii mai ales la CAREI unde firmele lor se acopera una pe alta si apopi se dau mese bogate pt pesedisti si Swododa care nu stie nici asa cine is personajele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest