Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Ziua Internațională a Asistenților Medicali, sărbătorită la Satu Mare

Ziua Asistentilor (29)Ziua Internațională a Asistenților Medicali s-a sărbătorit astăzi în Satu Mare la Filarmonica de Stat ”Dinu Lipatti”, evenimentul fiind marcat prin organizarea unui simpozion dedicat asistenților medicali sătmăreni sub deviza ”Asistentul medical o forță pentru schimbare, o resursă vitală pentru sănătate”.

Simpozionul a fost organizat de Filiala Satu Mare a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, participând  conducerea Consiliului Județean și  a primăriei municipiului Satu Mare. În cadrul filialei sătmărene a Ordinului Asistenților Medicali sunt înscriși 3300 de membri, fiind activi 2500 de asistenți medicali.            

Problema principală menționată în cadrul simpozionului a fost lipsa personalului de asistenți medicali din cadrul sistemului sanitar românesc. La Spitalul Județean Satu Mare sunt angajați 650 de asistenți medicali, fiind nevoie de minim 887, această problemă fiind evidențiată de directorul de îngrijiri din cadrul Spitalului Județean Satu Mare, Gabriela Opriș.

Prezent la eveniment prefectul Eugeniu Avram a afirmat că investițiile realizate de Consiliul Județean în ultima perioadă au îmbunătățit condițiile de muncă ale cadrelor medicale din spitalele sătmărene.

 „Știu că aveți probleme, dar prin demersurile pe care le-a făcut Consiliul Județean Satu Mare în ultimii ani, condițiile de la locul de muncă au fost îmbunătățite substanțial, astfel încât evoluția profesiei dumneavoastră a cunoscut un salt uriaș, iar an de an sunteți puși în fața provocărilor care vă obligă la o dezvoltare profesională continuă. Ați ales să oferiți servicii medicale sătmărenilor cu multă dăruire, respect și profesionalism și pentru asta vă felicit și vă asigur de tot sprijinul din partea mea”, a declarat Eugeniu Avram.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, are în plan ca până la sfârșitul mandatului să reabiliteze  toate unitățile spitalicești din județul Satu Mare.

De asemenea, primarul Dorel Coica s-a declarat încântat de a fi în mijlocul asistenților medicali, ”simțindu-se ca și acasă ”. Fiind de profesie doctor cunoaște foarte bine problemele din sistemul sanitar românesc, atât al asistenților cât și al medicilor, dar consideră că se vor găsi soluții pentru fiecare, deoarece aceste profesii sunt indispensabile populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.