Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Andreea Paul alături de Cătălin Predoiu și Organizatia de Femei a PDL la Casa de copii Harap Alb, de Ziua Națională a Adopției

Andreea Paul (79)Andreea Paul, împreună cu Cătălin Predoiu și OFPDL au fost alături de copiii de la Centrul HARAP ALB, pe 2 iunie, începând cu orele 17.00, pentru a sărbători Ziua Națională a Adopției.

Primul proiect de lege trecut prin Parlament, din opoziție, este dedicat copiilor adoptabili. Este rezultatul propunerii legislative pe care deputatul Andreea Paul a inițiat-o în aprilie 2013 alături de alți trei colegi din PDL, patru din PNL și trei din celelalte partide politice. Astfel, astăzi sărbătorim, pentru prima dată, Ziua Națională a Adopției.

Andreea Paul a declarat: „Ne-am propus să ridicăm drepturile copilului la rang de prioritate națională. Atragem atenția asupra gravității numărului ridicat de copii abandonați și a necesității soluțiilor pentru integrarea lor în familii.

Atragem atenția asupra procedurilor de adopție care continuă să fie greoaie. Procedura durează în medie între 1,5 și 2 ani. Prea puțini copii adoptabili au șansa să spună mamă sau tată.

Atragem atenția asupra situațiilor în care copiii sunt menținuți artificial în sistem, tot din cauza birocrației ridicate. Din cei peste 60.000 de copii care sunt înregistrați în sistemul de protecție socială, doar 3.400 de copii au fost declarați adoptabili în luna mai a acestui an. Știți câți au fost adoptați? Doar 738 de copii au fost adoptați în anul 2013. În prezent, 3.416 copii sunt în proces de a fi adoptați, iar 1.437 de familii sunt considerate apte pentru adopție.

În luna martie a acestui an, Guvernul a decis desființarea Oficiului Român pentru Adopții. În schimb, a fost înființată Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. În loc să acordăm atenție sporită acestui subiect, îl ascundem prin alte comitete și comiții. Nu am găsit pe site-ul instituției niciun indiciu privind procedura de adopție. Domnule Ponta, la un pas înainte facem doi înapoi? Astfel ne arătați cum vă pasă de copii țării.

Copiii trebuie să se poată dezvolta la nivelul potențialului pe care îl au. Or a adopta copii este, în România, o misiune extrem de anevoioasă. În aceste condiții, șansa micuților de a avea părinți scade de la an la an”.

Îi felicit pe toți cei care se bucură astăzi de tandrețea unui copil adoptat. Îi încurajez pe cei care își doresc o astfel de minunăție acasă să continue și să doboare orice obstacol. Merită de plin! Vă reamintesc tuturor că schimbarea – inclusiv pentru copiii abandonați – începe cu fiecare dintre noi.

În această zi deosebită, vă las un mesaj special: nu uitați, copiii cresc în inimă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.