Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Exerciții demonstrative ale jandarmilor sătmăreni la Şcoala Avram Iancu

exercitii jandarmi (5)Miercuri,  11 iunie, cu începere de la ora 11.00, efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare au desfăşurat exerciţii demonstrative la Şcoala cu clasele   I-VIII Avram Iancu.

Activitatea, care a fost organizată de către purtătorul de cuvânt al instituţiei, cpt. Lucuţ Camelia,  se înscrie în calendarul campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”. La această activitate  a fost invitat să participe directorul Direcţiei Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonel Ştefan Constantin, promotorul şi iniţiatorul  acestei campanii.

Activitatea organizată astăzi de jandarmii sătmăreni la această şcoală reprezintă o încununare a activităţilor desfăşurate de elevii acestei şcoli prin implicarea lor în campania „Jandarmeria pe înţelesul tuturor!”. Şcoala  Avram Iancu a fost premiată cu locul II – la secţiunea „cea mai implicată şcoală” în cadrul concursului „Jandarmul, prietenul tău!” organizat în noiembrie 2013.

Activitatea demonstrativă a fost realizată de  efective din Detaşamentul 1 Jandarmi Mobil sub comanda Lt. col Brad Lorand şi a  debutat cu exerciţiul de interceptare a unui autoturism ce transporta suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori.

De asemenea,  la activitate au fost  prezentate  ateliere de lucru unde a fost expus  armamentul uşor  din dotarea instituției. Tot în cadrul atelierelor au fost expuse ţinuta jandarmilor şi alte materiale specifice din dotare. Jandarmii au organizat un mini poligon de tragere, unde, copiii au putut mânui şi testa arme air soft.

Plt. adj. Bujor Câmpan şi Plt. Petran Cristian, ambii din cadrul compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale le-au prezentat elevilor trusa criminalistică, iar cei mici au putut să-şi ia amprentele.

 Activitatea a fost foarte apreciată de copiii şi de cadrele didactice ale acestei şcoli, aceştia reînnoind invitaţia jandarmilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.