Ultima actualizare: azi, 12:35

Totul despre sex

Începerea vieții sexuale

sexOricat de mult ar dori mamele sa isi protejeze fiicele, vine o vreme cand hormonii, dorinta si nevoia de explorare sexuala preiau controlul. Varsta medie de pierdere a virginitatii in Marea Britanie este de 17 ani si cu toate ca unele fete asteapta mai mult de atat, nu este neobisnuit ca o fata sa devina activa sexual in primii ani ai adolescentei.

Desi este ilegal ca o fata sa intretina relatii sexuale inainte de implinirea varstei de 18 ani, in practica, acest lucru devine problema autoritatilor numai atunci cand actul nu este consimtit. Din nefericire, mult prea multe adolescente invata prea tarziu, ca “este de ajuns si o singura data” pentru a ramane insarcinata, iar rata avorturilor si a sarcinilor nedorite in randul adolescentelor este infricosator de mare

Medicii pot prescrie pilule contraceptive si pot face avorturi in cazul fetelor de 18 ani, atata timp cat acestea sunt destul de mature pentru a intelege deciziile pe care le iau. Majoritatea medicilor incearca sa incurajeze tinerele sa includa macar unul dintre parinti in procesul de luare a deciziei, dar daca acestea sunt hotarate si vor sa pastreze secretul fata de parinti, atunci medicul trebuie sa fie de acord.

Inteleg de ce multi parinti deplang acest lucru (si considera ca ar trebui sa stie daca fiica lor de 14 ani ia pilule contraceptive), dar  e mai bine ca o adolescenta sa ia singura masurile adecvate, decat sa treaca prin trauma avortului.

 

 Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

2 comentarii

  1. Gigel Răspunde

    “Desi este ilegal ca o fata sa intretina relatii sexuale inainte de implinirea varstei de 18 ani” ???? cititi inainte codul penal… nu induceti lumea in eroare… scrie clar… 15 ani…

  2. X Răspunde

    E vorba de marea britanie! Nu de romania. La noi fetele de 15 ani sunt mamici deja. Vad tot mai multe pustoaice cu burta rotunda prin oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.