Ultima actualizare: azi, 21:59

Sport

Întâlnire cu reprezentanții cluburilor de baschet din Liga Națională. Noile decizii ale Federației Naționale au stârnit nemulțumiri

florin muresanNoile decizii ale Biroului Federal din cadrul Federației Române de Baschet au stârnit un val de nemulțumire în rândul echipelor de club. Faptul că noul sezon va începe în luna august și nu în septembrie ca până acum și reducerea de la șase la cinci a numărului de străine din lot nu e pe placul cluburilor care acuză conducerea FRB că nu au fost consultate înaintea luării acestor decizii.

Astfel că la inițiativa cluburilor Sepsi Sfântu Gheorghe și BC ICIM Arad a fost convocată o ședință cu reprezentanții cluburilor din Liga Națională Feminină la care va participa și președintele FR Baschet, Horea Păun. Întâlnirea va avea loc luni 30 iunie la Sfântu Gheorghe.

Cluburile își doresc ca sezonul să înceapă în septembrie și nu în august. În primul rând din rațiuni financiare, toată lumea și-a calculat bugetul pentru patru luni rămase din acest an și nu pe cinci și apoi ne-am fi  dorit și noi ca Federația  să ne consulte înainte de a lua niște decizii care până la urmă le suportăm noi, cluburile”, spune președintele secției de baschet de la CSM, Florin Mureșan.

Legat de obligativitatea folosirii unei românce pe tot parcursul jocului, oficialul sătmărean spune că întotdeauna a dorit un campionat al României în care româncele să aibă locul lor.

Nu e firesc să vedem 10 străine pe parchet la o finală a Ligii Naționale. Trebuie să le dăm șansa româncelor să joace iar copilele și junioarele care vin din spate să aibă motivația de a rămâne în fenomen. Cinci straniere sunt suficiente într-un lot”, a mai spus oficialul de la CSM care a amintit că și în sezonul trecut echipa noastră a avut în componență cele mai puține străine dintre echipele calificate în play off.

Și pentru sezonul viitor vrem să jucăm cu românce și chiar cu mai multe sătmărence și să aducem străine doar pe posturile în care e greu de găsit jucătoare autohtone valoroase. Rămâne de văzut dacă vom și putea realiza acest lucru”, a încheiat președintele secției de baschet de la CSM Satu Mare.

Dacă nu se vor face schimbări după întâlnirea de la Sfântu Gheorghe, noul sezon LNFB va debuta în 30 august, iar Cupa României în 23 august. Cert este că sezonul trebuie să se termine până în 15 aprilie, deoarece pe 11 iunie începe Eurobasket Women 2015. Înscrierile în LNBF şi CR se fac până în 11 iulie, iar perioada de transfer este din 21 iulie – până cu 48 de ore înainte de prima etapă. Ulterior, echipele mai au dreptul la șase înlocuri până în 28 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.