Ultima actualizare: azi, 15:14

Totul despre sex

Iubirile adolescentine

 iubireaMajoritatea camerelor adolescentelor sunt tapetate cu postere ale unor staruri. Uneori fata se indragosteste de cineva mai apropiat, in mod tipic, de o figura autoritara: de un profesor sau de liderul de grup. In cele mai multe cazuri, este vorba de o fantezie inofensiva, care trece atunci cand fata are prima relatie romantica adevarata.

Daca fiica ta s-a indragostit de o persoana pe care o cunosti, iar pasiunea scapa de sub control, s-ar putea sa fie nevoie sa discuti cu acea persoana. Orice adult matur psihic, obiect al atentiei pline de adoratie a unei adolescente, se va simti stanjenit si va trebui sa o dezamageasca daca situatia devine extrema.

Alt caz este insa mai problematic – si anume barbatul sau femeia care se bucura de aceasta atentie o incurajeaza. Insa, daca ii impartasesti peroanei respective temerile tale, acesta va stii ca esti cu ochii pe ea si ca ai grija de fiica ta. Este inca interzis prin lege sa intretii relatii sexuale cu o minora.

            Iubirile sunt normale pentru o adolescenta, dar in unele cazuri rare si extreme o pot face vulnerabila in fata depresiei si a abuzului de alcool sau de droguri. Fata poate simti durerea umilitoare a iubirii neimpartasite, nefericirea, sentimente insotite de pierderea poftei de mancare si a stimei de sine. Parintii trebuie sa actioneze cu tact, sa se abtina de la a ironiza sau trivializa problema fiicei lor si sa tina minte ca iubirea adolescentina poate durea ca orice alt tip de iubire.

 

 Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.