Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Peste 400 de persoane vulnerabile, sprijinite printr-un proiect al Asociației Stea

lansare proiect Asociatia Stea (11)În sala de ședință a Consiliului Local Satu Mare a avut loc astăzi conferința de lansare a proiectului “Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate” implementat de Asociația Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare și Poliția Locală, în perioada 16 mai 2014- 30 aprilie 2016.

Prin acest proiect reprezentanții instituțiilor în parteneriat cu Asociația Stea doresc să integreze în societate persoanelor dezavantajate din municipiul Satu Mare.

Grupul țintă al proiectului și beneficiarii direcți sunt 460 de persoane defavorizate dintre care: 140 de copii şi tineri ai străzii, 35 de persoane fără adăpost, 200 de persoane care se confruntă cu dificultăţi care pot conduce la excluziune socială, 50 de persoane care au săvârşit infracţiuni și 40 de persoane care practică prostituţia.

Potrivit managerului proiectului și director al Asociației Stea, Cristina Bala, aceste persoane vor beneficia de consiliere, sprijin și mediere pentru a răspunde nevoilor de bază și îmbunătățirea accesului la informație.

În acelaşi timp, proiectul urmăreşte creşterea capacităţii Asociaţiei Stea ca prin dezvoltarea structurii sale, promovarea voluntariatului şi a muncii în reţea, să furnizeze servicii sociale şi de bază.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România iar bugetul este de 211.326,61 euro, din care 186.160,36  euro finanţare nerambursabilă şi 25.166,25 euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.