Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Poştașii sătmăreni au deficit de personal după concedierile în masă

tripon trandafirSindicalistul Tripon Trandafir, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poștali Satu Mare, aflat astăzi în ședința  Comisiei pentru Dialog Social i-a cerut reprezentantului guvernului în teritoriu, subprefect Altfatter Tamas să rezolve problema cu care se confruntă în prezent poştaşii din judeţ.

Potrivit acestuia, în județul Satu Mare agenții poștași nu și-au efectuat concediul. Mai mult, acesta declară că în prezent județul are un deficit de 17 persoane după ce 76 au plecat din sistem, fapt ce îi împiedică pe cei 56 de agenți poștași să își ia concediu.

O altă problemă discutată în ședință a fost legată de salarizarea personalului bugetar din asistență socială precum și întârziere plății salariilor.

Președintele sindicatului Cartel Alfa, Vasile Dârle, a declarat că salarizarea asistenților sociali este “de necrezut” iar problemele cu care se confruntă “o cruce pe pământ”. El a dat exemplu o familie de patru persoane cu handicap care nu și-au primit indemnizaţiile de cinci luni.

În acest sens, acesta solicită sprijin pentru crearea unui cadru legal prin care să fie eliminate diferențele salariale create prin punerea în aplicare a Legilor – cadru nr. 330/ 2009 și nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice și cere respectarea demnității muncii lucrătorilor din acest sector de activitate.

Conform grilelor de salarizare prevăzute în actele normative, s-a ajuns în situații aberante, când salariații care se găsesc pe aceeași treaptă profesională și își desfășoară activitatea în același loc de muncă să fie remunerați în mod diferențiat, uneori diferențele ridicându-se la ordinul sutelor de lei. 

Un comentariu

  1. Pop Ioan Răspunde

    Ieri am trimis prin Posta Romana o scrisoare recomandata.Am fost plasat de la un ghiseu la altul (3 la numar) pe motiv ca la unul se face predarea,celalalt nu a avut calculator!!!! etc,etc….Angajatele se mai mira ca firmele de curierat rapid le iau clientii si sint pusi pe drumuri.Nu eram singurul in aceasta situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.